• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Çiğdemim’in Kitapları Raflardaki Yerini Aldı

Çiğdemim’in Kitapları Raflardaki Yerini Aldı
Çankaya Belediyesi Çiğdemim Derneği ortak çalışması mahalleye bir semt kütüphanesi kazandırdı.

Çankaya Belediyesi Çiğdemim Derneği ortak çalışması mahalleye bir semt kütüphanesi kazandırdı. 26 bin kitap, Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi raflarında yerini aldı.

Çankaya Belediyesi'nin örgütlediği ve pratiğe dökmek için "Yeni Nesil Katılımcılık" modelini hayata geçirdiği Çiğdem Mahallesi, semt kütüphanesine kavuştu. Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği (Çiğdemim) ile koordineli bir şekilde hareket edilerek bölgede bulunan halı sahanın akıbeti vatandaşa soruldu. 1648 vatandaşın katıldığı referandumda 1531 mahalle sakini halı sahanın yerine park ve sosyal tesis yapılmasını istedi. Vatandaşın verdiği karar neticesinde çalışmalara başlayan Belediye, ilk iş olarak halı sahanın yanında yer alan ve sporcuların soyunma odası olarak kullandığı yapıyı semt kütüphanesine dönüştürdü. Daha önce dernek binası içinde çok dar bir alanda muhafaza edilen 26 bin kitaba sahip olan Çiğdemim Derneği üyeleri, 8 odalı binada yapılan tadilat ve tamirat çalışmalarının ardından kitaplarını yeni kütüphaneye yerleştirmeye başladı.

OĞUZ TANSEL'E VEFA

İçerisinde araştırma, tarih, bilim, çocuk gibi her tarz kitabın bulunduğu kütüphanenin adı da özel olarak seçildi. Mahalleli uzun yıllar komşuları olan ve 30 Ekim 1994'de hayatını kaybeden şair Oğuz Tansel'in ismini kütüphaneye verdi. Masal kitaplarıyla da adını duyurmuş bir edebiyatçı olan Tansel'in, toplumsal gerçekçi çizgide; sevgi, kardeşlik, özgürlük, barış, eşitlik temalı şiirleri birçok dile çevrildi.

TEK KURAL KİTAP OKUMAK

Haftanın her günü kapılarını açık tutacak semt kütüphanesinin içinde yer alan 26 bin kitabın tamamı mahalleli tarafından toplandı. Tek tek raflara yerleştirilen kitapları okuma süresi 2 hafta olarak belirlendi. Her gün 10.00-17.00 saatleri arası açık olacak kütüphanede Çiğdemim Derneği üyeleri gönüllü olarak görev yapacak. Kitap alırken hiçbir şartın olmadığı kütüphanenin tek kuralı kitap okumak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim