• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Çiğ Köfteyi Karadeniz'de Üretip Güneydoğu'ya Satıyor

Çiğ Köfteyi Karadeniz'de Üretip Güneydoğu'ya Satıyor
Samsun'da 9 yıl önce açtığı küçük bir çiğ köfte dükkanıyla işe başlayan Adıyamanlı Ramazan Yeni, kurduğu tesiste başta Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin 45 iline satış yapıyor.

Samsun'da 9 yıl önce açtığı küçük bir çiğ köfte dükkanıyla işe başlayan Adıyamanlı Ramazan Yeni, daha sonra kurduğu tesiste ürettiği ürünleri başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin 45 iline satıyor.

ASLEN KAHTA'LI

Yeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu ancak küçük yaşta ekonomik nedenlerle ailesiyle İstanbul'da taşındıklarını söyledi.

Ticaretle uğraşan babasının iflas etmesinin ardından İstanbul'da evinde yaptığı çiğ köfteleri kahvelerde satarak ailesine bakmaya çalıştığını belirten Yeni, "İlkokul üçüncü sınıfa kadar okudum. Eğitimim ve bir mesleğim yok. Bildiğim tek iş çiğ köfte yapıp satmaktı. Bunun için yeni yerler aramaya başladım" dedi.

TRABZONA YERLEŞTİ

İstanbul'da tanıdığı kişiler vasıtasıyla Trabzon'a gitmeye karar verdiğini, bu kente gitmek için bindiği otobüs Samsun otogarında durunca inip şehri gezmeye başladığını anlatan Yeni, daha sonra Samsun'da kalmayı kararlaştırdığını dile getirdi.

SAMSUN'DA BAŞLADI

Samsun'da küçük bir dükkan kiralayarak çiğ köfte yapıp satmaya başladığını anlatan Yeni, iyi giden işlerini kısa sürede büyüttüğünü kaydetti. Çiğ köftenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne has bir tat olduğuna işaret eden Yeni, buna rağmen Karadeniz Bölgesi insanın da bu ürünü oldukça fazla tükettiğini ifade etti.

Samsun'da açtığı küçük dükkanda işleri artınca ikinci, üçüncü bayilerini açtığını, ardından il içinde bayilikler vermeye başladığını belirten Yeni, şöyle devam etti:

İŞLER ÇOK BÜYÜDÜ

"İşlerim büyüyünce çiğ köfte yaptığım imalathane yetersiz geldi. Bunun üzerine 3 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir tesis kurdum. Tamamen bu iş için, bu işin gereklerine göre tasarlanmış bir fabrika oluşturdum. Fabrikada 75 kişi çalışıyor. Tesisin günlük 55 bin ton çiğ köfte üretebilecek kapasitesi var. Geleceği düşünerek böyle bir yatırım yaptım ancak şu anda günde 4 ila 5 ton arasında çiğ köfte yaparak başta Siirt, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır illeri olmak üzere 45 ile gönderiyoruz. İsot, baharat, salça ve bulguru başka illerden, çiğ köftede kullandığım marulu ise Afrika'dan getirtiyorum."

GÜNEYDOĞUYA BİLE SATIYOR

Yeni, bu işe Samsun'da başladığını, burada para kazanıp işlerini büyüttüğünü vurgulayarak, bu nedenle yatırımını bu kente yaptığını söyledi. Çiğ köfteyi Karadeniz'de üretip Güneydoğu'ya satarak farklılık oluşturduğuna değinen Yeni, "Kendi firmama ait çiğ köfte satış yerlerinin haricinde 200'ün üzerinde markamı taşıyan bayim bulunuyor. Başka firmalara da satış yapıyoruz" dedi.

Yeni, 2 yıl içinde Türkiye'nin 81 iline çiğ köfte satmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim