• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çiftlikteki Vahşi Cinayeti Polis Aynı Gün Çözdü

Çiftlikteki Vahşi Cinayeti Polis Aynı Gün Çözdü
Adana'da çiftlikte bekçilik yapan bir kişiyi kafasına satırla vurduktan sonra eli ve ayağını bağlayıp öldüren zanlı, 24 saat dolmadan yakalandı.

Adana'da çiftlikte bekçilik yapan bir kişiyi kafasına satırla vurduktan sonra eli ve ayağını bağlayıp öldüren zanlı, 24 saat dolmadan yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu Mahallesi'nde 1 Şubat günü meydana geldi. Çiftlik çalışanlarından biri sabah çiftliğe geldiğinde bir aracın yakıldığını, kasanın olduğu kapının kırılıp içeri girildiğini fark edince çiftliğin bekçisi Yusuf Bolat'ı (61) aramaya başladı. Ancak çalışan Bolat'ı bulamadı. Bolat'ın telefonunun da kırılıp yere atıldığını gören çalışan daha sonra çiftlikten portakal bahçesine çıktığında Bolat'ın kanlar içinde yerde yattığını gördü. Hemen polisi ve sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Bolat'ın alnında ve kafasının arkasında ense kısmına yakın yerde satır kesiği olduğunu, ayrıca elinin ve ayağının bağlı olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

Olay yeri inceleme ve cinayet büro amirliği ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Yapılan incelemede çiftliğe girip bekçiyi öldüren şahsın Bolat'ı bağladığı ipi çiftliği bilmeden bulmasının imkansız olduğunu tespit ederek, cinayeti çiftliği bilen birinin işlediği üzerinde durdu.

Polis hemen çiftlik sahibi Sedat Aslan ile görüştü. Yapılan görüşmede Bolat'tan önce çiftlikte bekçilik yapan R.K.'nin (47) işten çıkartıldıktan sonra para istediğini, 70 günlük parasını verdiğini ancak buna rağmen alacağı olduğunu ileri sürdüğü olaydan birkaç gün önce para istemeye geldiğini kendisinin de vermeyince "Bunun bedelini ödeyeceksiniz" diyerek tehdit ettiğini onun yapmış olabileceğini söyledi. Bunun üzerine polis R.K.'nin evine baskın yaptı. Yapılan baskında R.K.'nin Bingöl'e gitmek için evden ayrıldığı, ailesini ve çocuklarını da olaydan bir gün önce Bingöl'e gönderdiği, evli kızının Adana'da kaldığı belirlendi. Polis evli kızının evine yaptığı baskında da R.K.'nin olaydan sonra kızının evine geldiği ve burada kanlı kıyafetini değiştirip kızına verdiği ortaya çıktı. Polis daha sonra otogarda önlem alarak R.K.'nin Bingöl'e gitmesini önledi. Polis dün akşam üzeri Sarıhamzalı Mahallesi'nde R.K.'nin bulunduğu yeri tespit ederek yaptığı operasyonda yakaladı. R.K. verdiği ifadesinde, çiftlikte bekçilik yaptığını ancak bir süre sonra işten çıkartılıp alacağının verilmediğini belirterek, "Alacağımı istedim beni kovdular. Ben de bunun için gece çiftliğe girip kasayı soyup alacağım olan 5 bin 200 lirayı almak istedim. Ancak bekçi Yusuf buna karşı çıktı. Ben Yusuf'a seninle işim yok çekil dedim. Ancak o bana bıçakla saldırdı. Beni elimden yaraladı. Ben de bunun üzerine sandalye ile kafasına vurup daha sonrada satır ile kafasına iki kez vurarak yaraladım. Aldığım iple de elini ve ayağını bağlayıp portakal bahçesine götürüp kapıyı kapattım. Sonra da çelik kasanın bulunduğu yeri açtım ancak kasayı açamadım. Aslan'a zarar vermek için aracı yakıp kaçtım" dediği öğrenildi.

Zanlı ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, sevk sırasında basın mensuplarına pişman olduğunu, suçlunun çiftlik sahibi olduğunu söyledi.

Çiftlikteki Vahşi Cinayeti Polis Aynı Gün Çözdü

Çiftlikteki Vahşi Cinayeti Polis Aynı Gün Çözdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim