• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çiftlik Sağlık Kompleksi 2018 yılında hizmete girecek

Çiftlik Sağlık Kompleksi 2018 yılında hizmete girecek
Çiftlik ilçesini ziyaret eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ilçe Devlet Hastanesinde ve 2017 yılının Haziran ayında ilçe merkezinde inşasına başlanan...

Çiftlik ilçesini ziyaret eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ilçe Devlet Hastanesinde ve 2017 yılının Haziran ayında ilçe merkezinde inşasına başlanan sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çiftlik Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları da tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Vali Şimşek, Çiftlik Devlet Hastanesi Başhekimi Vekili Uzm. Dr. Ali Bozhüyük'ten hastanenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

İlçe Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi, doktor sayısı ve teknik donanımı gibi konularda bilgi alan Vali Şimşek, yaptığı açıklamada Çiftlik Devlet Hastanesine diyaliz ünitesinin hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Vali Yılmaz Şimşek konuşmasında "Çiftlik ilçemiz, il merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktadır. İlçe devlet hastanemizin hizmet verdiği ilçe merkezi, kasaba ve köylerinde 16 vatandaşımız hemodiyaliz hastasıdır. Bu Vatandaşlarımızın, Niğde'ye gidiş ve dönüşleri yaklaşık 2 saatlerini almaktadır. Özellikle çetin kış aylarında ulaşım zorluğu tedavilerini olumsuz etkilemektedir. Bu kapsamda; 15-20 Eylül 2017 tarihleri arasında Sağlık İl Müdürlüğüz tarafından Çiftlik Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermek üzere 4 adet hemodiyaliz cihaz kapasiteli diyaliz ünitesinin açılması planlanmaktadır. Umuyorum ki hastalarımız bu sayede daha iyi şartlarda tedavilerini tamamlayabilirler. "İnsanı yaşat ki; Devlet yaşasın" anlayışı ile bizler için insan sağlığı her şeyden önce gelir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, Allahtan, kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

2018 yılında hizmete girmesi planlanan, içerisinde Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı ve 112 acil servisini barındıracağı bildirildi.

Ziyarette Çiftlik Kaymakamı Çağlar Partal, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ile İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel'de eşlik etti.

Çiftlik Sağlık Kompleksi 2018 yılında hizmete girecek

Çiftlik Sağlık Kompleksi 2018 yılında hizmete girecek

Çiftlik Sağlık Kompleksi 2018 yılında hizmete girecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim