• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Çifte Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet

Çifte Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet
Hatay'da kendisinden boşanmak isteyen eşinin annesini ve erkek kardeşini öldüren sanık 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, yardım ve yataklık yapan üvey...

Hatay'da kendisinden boşanmak isteyen eşinin annesini ve erkek kardeşini öldüren sanık 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, yardım ve yataklık yapan üvey annesi de 34 yıl hapse mahkum edildi.

24 Ocak 2014 tarihinde İskenderun ilçesinde yaşanan olayda eşi Hakan Genç'ten (30) şiddet gören Sevgi Nur Gedik (25), 2 yaşındaki kızı Ayşe Ela'yı yanına alarak baba evine yerleşmişti. Eşinin tekrar eve dönmesini isteyen Hakan Genç (30), silahla gittiği eşinin baba evinde kaynanası Şenay Gedik (42) ile kayını Ahmet Gedik'i başlarından vurarak öldürmüştü.

Bugün İskenderun Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Hakan Genç, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Hakan Genç'in üvey annesi Leyla Genç'i de (52) cinayete yardım ve yataklıktan 34 yıl hapse mahkum etti.

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Gedik ailesinin avukatı İbrahim Karaömer, Türk Ceza Kanunu'nda idam hükmünün yer almasını istedi. Av. Karaömer, "Yaklaşık 2 yıl önce Hakan Genç, müvekkilim Sevgi Nur Gedik ve Bestami Gedik'in ailesine karşı bir taarruzda bulunmuştu. Planlayarak, tasarlayarak, hunharca gerçekleştirdiği bir katliam söz konusuydu. Bu katliamda Bestami Gedik'in oğlu ve eşi katledildi. Biz isteriz ki Türk Ceza Kanunu'nda idam hükmü yer alsın. Ben idama taraf bir insanım. Çünkü kısasta hayat vardır diyorum. Ancak mevcut ceza kanunu kapsamında Hakan Genç her iki maktul açısından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı ve hiçbir indirim nedeni de uygulanmadı" dedi.

Verilen cezanın acılarını bir nebze de olsa hafiflettiğini ifade eden Sevgi Nur Gedik ise, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Baba Bestami Gedik de karardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, Hala Feleknaz Güllü ise, "sağ olsun adalet" dedi.

Çifte Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet

Çifte Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet

Çifte Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet

Çifte Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet

Çifte Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim