• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Çiftçilere Tarımsal Arazilerin Mülkiyet Devri Anlatıldı

Çiftçilere Tarımsal Arazilerin Mülkiyet Devri Anlatıldı
Sarıcakaya Ziraat Odası Başkanlığının ev sahipliğinde, Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürü Mustafa Kemal Öztürk tarafından,...

Sarıcakaya Ziraat Odası Başkanlığının ev sahipliğinde, Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürü Mustafa Kemal Öztürk tarafından, "Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulamalar" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sarıcakaya Çok Programlı Lisesi Spor Salonunda, Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçileri bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, Tarım İl Müdürü Mustafa Solmaz, Arazi Edindirme Şube Müdürü Mustafa Kemal Öztürk, Ziraat Başkanı Hamdi Okur, Sarıcakaya Ziraat Odası Genel Sekreteri Murat Sevim, Sarıcakaya Mahalle Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.

PLANLI BİR TARIM POLİTİKASI ÜRETİLMESİ

Yapılan toplantıda, Arazi Edindirme Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yürürlükte olan yasa ile ilgili olarak "Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulama Talimatı" ilgili mevzuat çerçevesinde tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin mevzuat hükümleri anlatıldı. Ayrıca ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti ile işletmelerin parçalanarak küçülmesinin önüne geçilmesi, planlı bir tarım politikası üretilmesi, yeter gelirli arazi miktarının altında arazilerin paylaştırılmadan ekonomik olarak üretimde bulunacak mirasçılara devriyle daha kazançlı işletmeler kurulması hedeflendiği vurgulandı.

TARLA BÖLÜNMEZSE KAZANÇ ARTAR

Toplantıda konu ile ilgili konuşma Arazi Edindirme Şube Müdürü Mustafa Kemal Öztürk çiftçilere, "Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesi ile maliyetler azalacak ve verimlilik artışı sayesinde çiftçilerimizin daha çok kazanacaktır. Tarımsal sulama, makine teçhizat alımı, yakıt tüketimi gibi çok sayıda kalemde çiftçinin cebinden daha az para çıkacaktır. Tarımsal üretimde ise verimlilik artışı sağlanacak, böylece gelecek nesillere daha iyi kullanılabilir tarım arazi bırakılmış olacaktır" dedi.

Çiftçilere Tarımsal Arazilerin Mülkiyet Devri Anlatıldı

Çiftçilere Tarımsal Arazilerin Mülkiyet Devri Anlatıldı

Çiftçilere Tarımsal Arazilerin Mülkiyet Devri Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim