• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Çiftçilere hibe tohum ve fidan desteği

Çiftçilere hibe tohum ve fidan desteği
Kütahya'nın Simav ilçesinde üreticilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından tohumluk nohut ve mısır ile ceviz fidanı dağıtıldı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde üreticilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından tohumluk nohut ve mısır ile ceviz fidanı dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kaynaklarıyla hazırlanan proje kapsamında, tohumluk nohut ve mısır ile ceviz fidanı almaya hak kazanan Simavlı 35 çiftçiye toplam bin 800 kilogram nohut tohumu, 44 çiftçiye 2 bin 500 kilogram silajlık mısır tohumu, 14 çiftçiye bin 120 adet ceviz fidanı yüzde yüz hibe olacak şekilde dağıtıldı.

Hibe desteği alan Elif Özer, "Şen köyde bulunan 5 dönüm tarlama Devlet 80 tane ceviz verdi. Allah razı olsun, Allah devletimize zeval vermesin, çok teşekkür ederim" dedi.

Hibe desteği alan Mamak köyünden Asım Atalay, 10 dönün yeri için 80 tane ceviz fidanı aldığını belirterek, "Allah Devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Simav'ın Söğüt köyünden Hasan Cintosun, 80 adet ceviz fidanını hibe olarak aldığını, yerini hazırlayıp, çiftçiliğini biraz daha geliştirmek istediğini ifade etti. Cintosun, "Sebep olanlardan Allah bin kere razı olsun" dedi.

Simav'ın Yeşilova mahallesinden Halil Deniz, başvuru sonucunda 4 torba tohumluk aldığını ve memnun olduğunu belirtti.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir, yaptığı konuşmada, "3 ayrı ayrı projenin neticelenmesi sonucunda dağıtacağımız tohumluk ve fidan dağıtım teslim töreni için buradayız. Kaba yem üretiminde, silajlık mısır ekimi ilçemizde oldukça yaygın, çünkü ilçemiz Kütahya'da özellikle büyük baş hayvan sayısı bakımından birinci sırada yer alıyor. İlçemiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "Bakanlığımız Kütahya'ya özel nohut tohumu bütçesi gönderdi. Uygun olan yerlerin tespitini yaparak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Mısır yemlik silajlık olarak ekildiğinde, belli bir dekar üzerine çıkan çiftçilerimize ekstra yem bitkisi desteği veriyoruz. Çiftçimiz hem tohumunu bedavaya getirmiş olacak, hem de üzerine destekleme alacak. Çiftçilerimize dağıtılmak üzere seçtiğimiz ceviz fidanları bin 600 rakıma kadar soğuk havaya dayanabilecek olan bir tür olup, aynı zamanda yüksek verim alınmaktadır. Bu konuda bize destek veren, vekillerimize, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır'a, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim'e, ilçedeki siyasilerimize ve çiftçilerimize Allah razı olsun diyorum, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nün çok yüksek performansla çalışan bir kurum olduğunu belirterek, Bakanlıktan ve İl Müdürlüğünden çok destek aldığını belirtti. Kaymakam Halim, "İnşallah dağıtılan tohumların ürünlerini önümüzdeki yıllarda alacağız. Nohut ve mısır tohumu ile ceviz fidanlarından olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Kütahya'dan gönderilen 179 projenin tamamının onaylandığı, bunlardan 17 tane sera projesinin tamamının Simav'da uygulanacağı belirtildi.

Hibe almaya hak kazanan çiftçilere nohut ve mısır tohumu ile ceviz fidanlarının dağıtılmasıyla tören sona erdi.

Törene , Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkan Vekili Mehmet Uluer, Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir, İlçe Özel İdare Müdürü Recep Yalçın, Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Adil Biçer, hibe desteği almaya hak kazanan çiftçiler ve davetliler katıldı. (MEİ-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim