• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Çiftçilerden toplanan süt vatandaşa ikram edildi

Çiftçilerden toplanan süt vatandaşa ikram edildi
Çankırı Ziraat Odası ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen programda vatandaşlara süt dağıtımı yapıldı.

Çankırı Ziraat Odası ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen programda vatandaşlara süt dağıtımı yapıldı. Çiftçilerden toplanan sütlerin pişirildikten sonra Karatekin Parkı'nda kurulan stantta vatandaşlara ikram edildiği programda, Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Topluluğu öğrencileri de vatandaşlara bilgilendirici broşür ve hikaye kitabı dağıttı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır hafta boyunca yapılan etkinliklerden bahsederek vatandaşları süt içmeye davet etti. Çakır, "Süt haftası etkinlikleri kapsamında bir program gerçekleştiriyoruz. 21-28 Mayıs'ı kapsayan hafta Dünya Süt Günü Haftası olarak kutlanmakta. Bu hafta boyunca etkinliklerimiz devam ediyor. İlk etkinliğimizi Hazım Dağlı İlkokulu'nda yaptık. Karatekin Üniversitesi'nde sütle ilgili panel düzenledik. Bugün de Çankırı Ziraat Odası ile birlikte halkımıza süt dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde sütün yeterince değerinin anlaşılmadığı, yeterince tüketiminin yapılmadığını görmekteyiz. Gelişmiş ülkelerle kıyas yaptığımızda ülkemizde sütün tüketiminin yeterli olmadığını biliyoruz. Bu hafta boyunca sütün önemine ilişkin çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Gelişmiş ülkelere baktığımızda 90-100 kilo aralığında süt tüketilmekte ülkemizde ise 25-30 kilo aralığında kişi başına üst tüketimi gerçekleştirilmekte. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin vazgeçilmez gıdası süt, dolayısıyla herkesten süt tüketimini ve sütü tüketmesini talep ediyoruz. Günde en az 2 bardak süt tüketimi gerçekleştirmelerini istiyoruz. En temel besin kaynağımız süt, herkesi süt içmeye davet ediyoruz." dedi.

Çankırı Ziraat Odası Başkan Vekili Zeynel Çelik de "Süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşımaktadır. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyum ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minarelerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynamaktadır. Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı olarak, dünya süt haftası aracılığıyla toplumumuzu süt tüketimi hakkında bilinçlendirmek, sağlık için çok değerli bu içeceğin içilmesini teşvik etmek için bugün burada bu organizasyonu düzenledik. Süt sadece bebeklikte değil, insan yaşamının her evresinde tüketilmesi gereken bir içecektir." açıklamasında bulundu.

Programa; Müftü yardımcısı Uğur Demirel, oda üyeleri, Karatekin Üniversitesi gıda topluluğu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Cihan

Çiftçilerden toplanan süt vatandaşa ikram edildi

Çiftçilerden toplanan süt vatandaşa ikram edildi

Çiftçilerden toplanan süt vatandaşa ikram edildi

Çiftçilerden toplanan süt vatandaşa ikram edildi

Çiftçilerden toplanan süt vatandaşa ikram edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim