• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Çiftçiler şeker pancarından umutlu

Çiftçiler şeker pancarından umutlu
Aksaray'da pancar ekim sezonu başladı. Her yıl 1 milyon tonun üzerinde şeker pancarının yetiştirildiği Aksaray'da, yağışlı geçen mevsimin ardından...

Aksaray'da pancar ekim sezonu başladı. Her yıl 1 milyon tonun üzerinde şeker pancarının yetiştirildiği Aksaray'da, yağışlı geçen mevsimin ardından bu yıl rekoltenin artması bekleniyor.

Kış mevsiminde ve yaz başlangıcında Aksaray'ın son yılların en iyi yağışını aldığını belirten Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, 2016 yılında fiyatında artış olmayan şeker pancarında bu yıl şeker gibi bir fiyat beklediklerini söyledi. Üreticilerin tarlalarda aralıksız çalıştığını belirten Başkan Koçak, "Kış mevsimimiz iyi geçti. Baharımız da iyi geçti. Yazlık ürünlerimizi ektik. Şeker pancarı, ayçiçeği, mısır gibi ürünlerimizi ektik. Bir kısmı çıktı, bir kısmını da eli nasırlı üreticimiz sahada, tarlada çıkarabilmek için harıl harıl çalışıyor. İnşallah 2017 yılında şeker pancarında şeker gibi bir ürün kaldırırız diye ümit ediyoruz. Geçen sene şeker pancarına fiyat artışı olmadı. İnşallah bu sene hem bol ürün kaldırırız, hem de üreticilerimizin istediği şekilde bir fiyat artışı olur diye düşünüyorum" dedi.

"Aksaray'ın şeker pancarı tamamen organik"

Yıllık 1 milyon tonun üzerinde şeker pancarı yetiştirilen Aksaray'da yetiştirilen şeker pancarlarının tamamen doğal olduğunu dile getiren Başkan Koçak, "Şeker pancarı, Aksaray'ın en iyi ürünlerinden ve en çok yetiştirilen bir ürün. Bu nedenle şeker pancarı denilince akla ilk Aksaray gelir. İki tane şeker fabrikasını besliyoruz. 1 milyon tonun üzerinde şeker pancarı üretiyoruz. Ürettiğimiz şeker pancarı da gayet doğal, organik bir üründür. Aksaray'ımızda yetiştirdiğimiz şeker pancarının şekerini gayet rahatlıkla yiyebiliriz. Herhangi katkı maddesi yoktur" şeklinde konuştu.

Çiftçiler şeker pancarından umutlu

Çiftçiler şeker pancarından umutlu

Çiftçiler şeker pancarından umutlu

Çiftçiler şeker pancarından umutlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim