• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Çiftçiler Brucella Hakkında Bilgilendirildi

Çiftçiler Brucella Hakkında Bilgilendirildi
Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gürpınarlı çiftçiler brucella konusunda bilgilendirildi.

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gürpınarlı çiftçiler brucella konusunda bilgilendirildi.

Gürpınar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına YYÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cumali Özkan, Gürpınar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Sönmez, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği (TYDD) Birimi personelleri ile çiftçiler katıldı. Türkiye'de 2006 yılında yürürlüğe konan ve yüz yüze eğitimi esas alan, geleneksel tarımsal üretimden entansif üretime geçişte çiftçinin uzman nezaretinde uygulamalı ve görsel uygulamasını esas alan ve bu şekilde çiftçide özgüven ve kabuğunu kırma yetisini geliştiren bu uygulamanın Van'da da 2011 yılında ilk kez uygulanmaya başlandığı belirtildi. Van'ın Türkiye'de en fazla hizmet sunulan ikinci il konumuna yükseldiğinin belirtildiği toplantıda, TYDD kapsamında hizmet sunan 4 veteriner hekim, 68 mühendis ve 55 tekniker ile teknisyen olmak üzere toplam 127 kişinin görev yaptığı kaydedildi. Van'da çiftçilerin geleneksel yetiştiricilikten vazgeçirilmesi, tarımsal üretimde kalite ve verim artışının sağlanması ve modern tarım uygulamalarının benimsenmesinin önemi anlatıldı.

Daha sonra kürsüye gelen YYÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cumali Özkan ise, Gürpınar ilçesinde koyun sayısının fazla olduğunu ve bu nedeniyle brucella hastalık riskinin yaygın olduğunu belirtti. Hastalık ile ilgili koruma, mücadele yöntemleri ve aşılamanın önemi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Özkan, alınması gereken tedbirler konusunda da çiftçilere açıklamalarda bulundu.

Gürpınar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Sönmez de, TYDD hizmetlerinin etkinleştirilmesi için TYDD'nin önemi hakkında bilgiler sunması ile toplantı sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim