• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

'Çiftçi, yok edilen tarıma rağmen daha çok borçlandırılıyor'

'Çiftçi, yok edilen tarıma rağmen daha çok borçlandırılıyor'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, çiftçilerin yok edilen tarıma rağmen daha çok borçlandırıldığını söyledi. Usluer, AKP'nin tarımı yok eden politikaları nedeniyle bölgede tarımın azaldığını, çiftçilerin yapamadıkları tarıma, kullanmadıkları suya rağmen kötü yönetilen sulama kooperatifi eliyle devamlı borçlandırıldığını kaydetti.

CHP'li Prof. Dr. Usluer Mihallgazi ve Sarıcakaya İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu. Burada partililer ve muhtarlarla bir toplantı yapan Prof. Dr. Usluer, Mihalgazi bölgesinin harika doğası olan bir vadi olmasına rağmen AKP'nin tarımı yok eden politikaları nedeniyle bölgede tarımın azaldığını, halkın fakirleştiğini vurguladı. Çiftçilerin yapamadıkları tarıma, kullanmadıkları suya rağmen kötü yönetilen sulama kooperatifi eliyle devamlı borçlandırıldığını ifade etti.

Usluer, ayrıca bölgede öğretmenlerin ve öğrencilerin kışın okula ulaşmada büyük sıkıntılar yaşadığını bildiğini anlattı. Bir türlü düzelmeyen bu sorunlu taşımalı eğitim uygulamasını da CHP grubu sözcüsü olduğu TBMM Milli Eğitim komisyonunda dile getireceğini belirtti.

Sarıcakaya'da yaptığı konuşmada ise Usluer; adeta bir Akdeniz iklimine sahip olan Sarıcakaya'da tarımsal üretimin AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle düştüğünü dile getirdi. Tarım ürünü ihraç eden ilçenin artık kendi kendine yetemez hale geldiğini kaydeden Usluer, birçok ilçede sulama kooperatifi ve çiftçilerin borçlandırılmasıyla ilgili sıkıntıların bu ilçede de sürdüğünü dile getirdi.

Tarımın iyi yönetilemediğinin altını çizen Usluer, hem yumuşak iklimi, hem de yeraltı doğal sıcak su kaynakları sebebiyle bölgede büyük bir potansiyele sahip olan Sarıcakaya'nın tarımın yanı sıra bir an önce termal turizmine açılması gerektiğini aktardı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim