• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Çiftçi Malları Koruma Köylüyü İcra Kıskacına Aldı

Çiftçi Malları Koruma Köylüyü İcra Kıskacına Aldı
Aydın'ın Nazilli ilçesinde kayıt yaptıkları arazilere bir daha hiç uğramayan Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri, ödeme emirlerinin ardından...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kayıt yaptıkları arazilere bir daha hiç uğramayan Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri, ödeme emirlerinin ardından kısa bir süre sonra icra işlemlerini başlattı.

Nazilli Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri; Aydın'ın büyükşehir kapsamına alınmasının ardından mahalleye dönüşen köyleri tek tek dolaşarak, çiftçileri "Yasal zorunluluk olduğu" gerekçesiyle derneğe üye yaptı. Köylülerin bir bölümü derneğe üye olmayı kabul etmezken, cezayı müeyyideyle karşılaşma endişesi yaşayan büyük bölüm ise üyeliği kabul etti. Aydın genelinde yaşanan sıkıntıların ardından yayınlanan 7639485/243.02/6691 sayılı resmi yazıda "4081 Sayılı Çiftçi Malları Korunması Hakkında Kanun ve bu konuda verilen mahkeme kararları dikkate alınarak Çiftçi Malları Koruma Meclisi tarafından karar alınmıştır. Alınan karara göre işletme sahiplerinin talep etmesi ve aşağıdaki iki koşuldan birinin sağlanması halinde koruma ücreti talep edilmeyeceği ve bu işletmeleri koruma sandığından herhangi bir tazminat ödenmeyeceği oy birliği ile kararlaştırılmıştır" denilmesine rağmen; arazisini kendisi koruduğu için dernek üyeliğinden çıkmak isteyen çiftçilerin talebi yerine getirilmedi.

İCRALAR HEMEN İŞLEME KONULDU

Kayıt altına aldıkları mahalleye dönüşen köylere bir daha uğramayan Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri, geceleri köyleri dolaşarak vermediklerini hizmetin ücretini talep etti. Meclisin vermediği hizmetin karşılığını istemesinin doğru olmadığını savunan çiftçilerle tartışma yaşayan görevliler, "Biz, sizin arazinizdeki yabancıları çıkarmak zorunda değiliz. Siz, jandarma yardımıyla o kişileri arazinizden çıkartırsınız, biz de gerekli cezayı keseriz. Bizim başka bir sorumluluğumuz yok. Bizi ister Kaymakama, isterseniz başka yerlere şikayet edebilirsiniz. Biz bu paraları avukata verip, icra yoluyla da almasını biliriz" dedikten sonra kısa bir süre sonra icra işlemlerini başlattı. İcra işlemlerinin başlamasıyla birlikte çiftçilere, İcra Müdürlükleri aracılığıyla 2015 yılı koruma ücretinin yanı sıra ilk masraf, avukat ücreti ve harç bedeliyle birlikte yaklaşık 3 katı tutarlarda icra emirleri gönderildi.

"HANİ KÖYLÜDEN 5 YIL PARA ALINMAYACAKTI?"

Ödeme emirlerinin gönderilmesinden kısa süre sonra başlatılan icra işlemleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade eden Hüseyin Barlas, "Devletin tüm işlerinde hep bürokrasiden şikayet edilir ama köylünün borcuna gelince işler çok hızlı yürüyor. İnsanlar mağduriyetlerini gidermek için senelerce adliye kapılarında sürünürken, çiftçinin küçük bir borcu için bile kısa sürede icra işlemi başlatılabiliyor. Bana 91 TL olan 2015 yılı koruma ücreti kesmişler. Konuyla ilgili olarak milletvekilleri aracığıyla yapılan açıklama nedeniyle hemen ödeme yapmak istemedim. Ancak kısa süre sonra hakkımda diğer masraflarla birlikte 238 TL icra işlemi başlatıldığını öğrendim. Hani Büyükşehir Yasasının ardından 5 yıl köylüden her hangi bir ücret talep edilmeyecekti? Köylüye verilen sözler böyle mi tutuluyor? Çiftçi Mallarının avukatıyla görüştüğümüzde konunun kendisiyle ilgili olmadığını, alacağın Kaymakamlığın alacağı olduğunu söylüyor. Verilmeyen bir hizmet için köylüyü icra yoluyla kıskaca almak doğru değil. Hakkımızı kesinlikle helal etmiyoruz" diye konuştu.

Çiftçi Malları Koruma Köylüyü İcra Kıskacına Aldı

Çiftçi Malları Koruma Köylüyü İcra Kıskacına Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim