• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Çiftçi Fuar Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu

Çiftçi Fuar Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan fuar merkezi inşaatı hızla yükseliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan fuar merkezi inşaatı hızla yükseliyor. Fuar alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Fuar merkezi Şanlıurfa'ya bir canlılık getirecek ve ekonomiye büyük bir katkı sunacak" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yapımı devam eden Fuar merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. 80 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan Fuar Merkezinin 14 bin metrekaresi kapalı alandan oluşuyor. 670 araç kapasiteli otoparka sahip olan fuar merkezinde 30 bin metrekare kapalı alanı, dinlenme alanları, konferans salonu ve holleriyle fuar organizasyonuna katılacak olan firmalara hizmet verecek. İnşaat çalışmalarının hızla yükseldiği fuar merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, teknik ekipten bilgi alarak işçilerle sohbet etti.

Şanlıurfa'ya büyük bir yatırım olan Fuar Merkezinin hızla yapımının sürdürdüğünü belirten Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'da fuar alanında büyük bir eksikliği gideriyoruz ve şu an fuar inşaatının yüzde 53'ü tamamlandı. Şehrin geleceği için çok önemli bir noktadayız ve şehrin geleceğine yönelik planlandı. Tramvay durağı, GAP Bulvarıyla otoban gişeleri ve havalimanına bağlandı. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan yaptığımız görüşmede hızlı tren noktasında Şanlıurfa yol alacaktır. Şanlıurfa'nın geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bir projeye imza atıyoruz. 11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluş yıl dönümünde Fuar Merkezimizin açılışını planladık. Fuar merkezleri ticareti canlandıran merkezlerdir. Ticari kuruluşların markalaşmasını sağlayan merkezlerdir. Tüm dünya ve ulusal ölçekte yapılan tüm imalatların hangi alanda olursa olsun yarın Şanlıurfa'da yaşayan 2 buçuk milyon insanın bu imalatlardan haberdar olacağı, her ay Şanlıurfa'da bir fuar organizasyonuyla kentin canlılık kazanacağını ve dolaysıyla bu canlılıkta Şanlıurfa esnafının, Şanlıurfalı kardeşlerimizin hep birlikte kazanacağı hayırlı bir proje olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa'ya bir canlılık getirecek ve ekonomiye büyük bir katkı sunacak ve dışarıya açılmamızı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim