• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Çift Kol Nakilli Sağır’dan 13 Gün Sonra Gelen İlk Hareket

Çift Kol Nakilli Sağır’dan 13 Gün Sonra Gelen İlk Hareket
Türkiye'nin 4'üncü, Akdeniz Üniversitesi'nin 3'üncü çift kol nakillisi 29 yaşındaki Mustafa Sağır'dan günler sonra ilk hareket geldi.

Türkiye'nin 4'üncü, Akdeniz Üniversitesi'nin 3'üncü çift kol nakillisi 29 yaşındaki Mustafa Sağır'dan günler sonra ilk hareket geldi. Sağır, 13 günün ardından sol el işaret parmağını oynattı.

Antalya'da 31 Ocak'ta geçirdiği trafik kazası sonrasında tedaviye alındığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 1 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar'ın kolları ve organları ailesi tarafından bağışlanmış ve kollar Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile aynı bölümdeki öğretim üyesi eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve 35 kişilik ekiple Adıyaman'da 2008 yılında tarlada bulduğu patlayıcının infilak etmesiyle iki kolunu bilekten kaybeden 29 yaşındaki Mustafa Sağlam'a nakledilmişti.

Naklin ardından geçen sürede Sağlam'ın tedavisine serviste devam ediliyor. Nakli "Karaciğer nakli kadar kolay oldu" şeklinde değerlendiren Prof. Dr. Ömer Özkan da Sağır'ın tedavi sürecini yakından takip ediyor. 14 günlük süre içerisinde oğluyla aynı adı taşıyan Baba Mustafa Sağır da tedavi sürecinden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Oğlunun bir yıl sonra kollarını tamamen kullanmaya başlayacağını da belirten Baba Sağır, "Oğlumun kollarını kullanacağı o günü heyecanla bekliyoruz. Sürekli arayıp soranlar oluyor sağ olsunlar bizi hiç yalnız bırakmadılar. Hastanede doktorlar çok iyi bir şekilde bakıyorlar oğluma iyileşip eve döneceğimizden hiç şüphem yok" dedi.

13 GÜN SONRA GELEN İLK HAREKET

Oğlu için düğün hazırlıklarına başladıklarını da belirten Baba Sağır "Gaziantep'te bir ev satın aldık. İnşallah şu anda tek dileğimiz bir an önce iyileşmesi ve taburcu olması. Taburcu olma süreci herhalde 2 ayı bulacak. Dün sol işaret parmağını oynattı kendiliğinden. Doktorlar oynatmaması için uyarıda bulundu. Damarların tam kaynaması lazım. Şu anda herhangi bir zorlama yapmıyoruz. Yakında zaten doktor kontrolünde fizik tedaviye de başlayacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim