• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Çift Kol Nakilli Mustafa Sağır, EXPO 2016 Alanına Ağaç Dikti

Çift Kol Nakilli Mustafa Sağır, EXPO 2016 Alanına Ağaç Dikti
Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde yaklaşık 2 ay önce çift kol nakli olan Mustafa Sağır, hastane dışına ilk kez çıktı ve Türkiye'nin ilk EXPO'su olan...

Çift kol nakilli Mustafa Sağır, EXPO 2016'ya manolya dikti.

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde yaklaşık 2 ay önce çift kol nakli olan Mustafa Sağır, hastane dışına ilk kez çıktı ve Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezdi. 29 yaşındaki Sağır, sergi alanına adına dikilmiş manolyaya isim tabelasını taktı ve can suyu verdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya, özel bir konuğu ağırladı. Sekiz yıl önce Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde yaşadığı bir patlamada kollarını kaybeden ve iki ay önce başarılı bir ameliyatla çift kol nakli olan Mustafa Sağır, ilk kez hastaneden çıktı.

Aksu İlçesi'ndeki 1.121 dönümlük EXPO 2016 Antalya sergi alanına babası Mustafa Sağır ve Akdeniz Üniversitesi yetkilileri ile gelen Mustafa Sağır, alanda çiçekleri kokladı ve çocuklarla oynadı. Akdeniz Üniversitesi'nin kurumsal bahçe yaptığı alanı gezen Sağır, idari bina önünde EXPO 2016 Antalya Ajansı Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Ece Gökok tarafından karşılandı.

Adına dikilen manolyaya, Gökok ile birlikte isim tabelasını takan Sağır, "Benim için çok güzel bir duygu. 74 gün sonra ilk kez hastane dışına çıktım ve EXPO 2016 Antalya alanına geldim" dedi. Çocuklarla birlikte manolyaya can suyunu veren Sağır, "Buraya ağaç dikmek çok güzel bir anı" dedi.

HAYALİM CUMHURBAŞKANIMIZ İLE EL SIKIŞMAK

Kollarının yardımı ile su içen ve EXPO 2016 Antalya ekibi ile manolya önünde hatıra fotoğrafı çektiren Sağır, duygularını şöyle dile getirdi:

"Akdeniz Üniversitesi'nde çift kol nakli olduktan 74 gün sonra ilk kez EXPO 2016'ya geldim. Benim için bir anı hazırlamışlar çok sevindim. Burada manolya diktim. Bu gururu yaşadım için çok mutluyum çok sevinçliyim. Benim için hatıra ve anı oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan'da buraya geleceğini öğrendim. En büyük hayallerimden biri Cumhurbaşkanımız ile tokalaşmak ve fotoğraf çektirmek. İnşallah bekliyorum Cumhurbaşkanımı, çok sevdiğim bir insandır".

Organ bağışının önemine değinen Sağır, "Ben organ bağışı gönüllüsüyüm. Vasiyetim organlarımın bağışlanması yönünde. Organlarımız toprak olmasın can olsun" şeklinde sözlerini tamamladı.

Çift Kol Nakilli Mustafa Sağır, EXPO 2016 Alanına Ağaç Dikti

Çift Kol Nakilli Mustafa Sağır, EXPO 2016 Alanına Ağaç Dikti

Çift Kol Nakilli Mustafa Sağır, EXPO 2016 Alanına Ağaç Dikti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim