• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Cide’ye 40 Milyonluk Yatırım Yapacağız

Cide’ye 40 Milyonluk Yatırım Yapacağız
AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 2016 yılında sadece Cide ilçesine çeşitli projelerle 40 milyon tutarında yatırımın olacağını belirtti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 2016 yılında sadece Cide ilçesine çeşitli projelerle 40 milyon tutarında yatırımın olacağını belirtti.

Kastamonu Milletvekili Murat Demir Cide'ye 2016 yılında yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Demir, Kastamonu genelinde DSİ Genel Müdürlüğünün devam eden projelerin yanı sıra, 2016 yılı için İl çapında 19 projeyi yatırım planına aldığını belirterek, Cide ile ilgili şunları ifade etti. "Öncelikle DSİ Genel Müdürlüğünün yatırım programına, Cide sınırları içerisinde bulunan tüm dereleri ve çayları aldırmayı planlıyoruz. Mesela, Fakaz Çayı ile ilgili proje hazırlandı, maliyeti yüksek olması nedeniyle ek programa alınması kararlaştırıldı. Mevcut yatırım programına yetişmedi. Gerekli çalışmalar incelemeler sonunda yatırım programına alınacak. Haziran ayında ek yatırım programına alınacak. Takipçisi olacağız. Yine Irmak Mahallesi ile Kumluca Mahallesi arasındaki Devrekani Çayı ile ilgili de bir projeyi yatırım programına aldıracağız. DSİ Genel Müdürlüğünün hazırlıkları devam ediyor" dedi.

DSİ Genel Müdürlüğünün Kastamonu'nun tüm ilçelerinde devam eden yatırımlarını takip ettiklerini belirten Murat Demir, DSİ'nin 19 adet projeyi 2016 yatırım programına aldığını söyledi. Ayrıca yakın zamanda Kastamonu'nun tüm ilçelerinde yapılacak yatırımlar ile ilgili basına bilgilendirme toplantısı yapacağını belirtti. AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, DSİ Genel Müdürlüğünün yatırımları ile birlikte, 2016 yılında Cide'ye toplam 40 milyon TL lik bir yatırımın söz konusu olduğunu belirterek, şunları söyledi;

"Denizkonak köyü balıkçı barınağı, DSİ'nin dere ve çay ıslahı, devlet hastanesi yatırımı, yeni okul binası yatırımı ve İlyasbey köyü balıkçı barınağının onarımı ile ilgili yatırımları üst üste koyulduğunda sadece Cide ilçemize 40 milyonluk bir yatırımın olduğunu görüyoruz. Bu yatırımların programa alınması ve gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu sadece Cide ilçemize yapılacak olan yatırımlardır. Kastamonu'muzun diğer ilçeleri ile ilgili de Bakanlıkların ayrı ayrı yatırım programları var."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim