• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Çiçekçiler 14 Şubat’ta Sevinemedi

Çiçekçiler 14 Şubat’ta Sevinemedi
14 Şubat Sevgililer günü ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, çiçekçiler bu yıl 14 Şubat'ın sönük geçmesinden...

14 Şubat Sevgililer günü ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, çiçekçiler bu yıl 14 Şubat'ın sönük geçmesinden dert yandı. Aydın'da gençler sevginin en önemli göstergelerinden birinin çiçek olduğunu savunurken, yaşlılar "Yeni icat" diye söz ettikleri 14 Şubat Sevgililer gününü "Yılda bir gün sevgi olmaz. Sevgi her zaman muhabbetle devam etmeli" dedi.

Aydın'da çiçekçiler 14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla sabah saatlerinden itibaren tezgahlarını açıp sevgilileri bekledi. Bu yıl 14 Şubat Sevgililer gününün Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle beklenen hareketliliğin yaşanmadığını belirten Aydınlı çiçekçilerden Songul Kemer, "Sevginin ve aşkın en güzel sembollerinden birisi de çiçektir. Özellikle erkekler 14 Şubat sevgililer gününü çiçekle kutlardı. Bu yıl çiçek fiyatları aynı olmasına rağmen çiçek satışları oldukça düşük. Fiyatlar geçen yılın fiyatları ile aynı. Gülün tanesini 5 TL'ye çiçeğin buketini de 5 TL'ye satışa sunduk. Ancak beklediğimiz ilgiyi göremedik" dedi.

"SEVGİ BİR GÜNE SIĞDIRILAMAZ"

Aydın Efeler'de yaşayan ve 66 yıldır aynı yastığa baş koyan çiftlerden sevgi ve sadakatin sembolü olmuş Sacide-Mustafa Ceylan çifti gençlerin çiçekli sevgililer günü kutlamalarına saygı duyduklarını ancak gerçek sevginin kalitesinin zor günlerde belli olduğunu belirttiler. Aslında hayatı paylaşan bir çift için 14 Şubat ile 15 Şubat arasında hiçbir farkın olmaması gerektiğini belirten Sacide Mutlu, "Günümüzde toplumun temel taşı olan ailelerin ve evliliklerin meyvesi olan çocukların en büyük sıkıntısı boşanmalar. Maalesef sevgi ve saygılar yılın bir günü ile sınırlandırılıyor. Oysa muhabbetin devamı için 13 Şubat veya 15 şubat ile 14 Şubat arasında bir fark olmamalı. Sevgi ömür boyu devam eden bir süreç olmalı. Bu nedenle biz 14 Şubat'ı inanmıyoruz. Yaşadığımız her an bizler için sevgi ve muhabbet günü. 14 Şubat'ta kamyonla çiçek gelse karı koca birbirini anlamıyorsa bu çiçeğin bir anlamı yok" diyerek gençlerin sevgi muhabbeti yılın bir günü ile sınırlandırmamasını tavsiye etti.

"İYİ NİYET SEVGİ VE MUHABBETTEN ÖTE SEVGİ BEYANI YOKTUR"

Eşi Sacide Hanım ile birlikte 66 yıldır aynı yastığa baş koyduklarını ve geriye dönüp baktıklarında acı tatlı pek çok anılarının bulunduğunu belirten Mustafa Ceylan, "Maalesef günümüzde sevgi genelde güzel günlerde görülüyor. Oysa sevginin has zor ve kötü günlerde ortaya çıkar. Eşinin her istediğini yapan erkek elbette sevilir. Ama bence kadınlar isteklerinin olmadığı zaman da eşini sevebilmeli, saygı ve muhabbette eksilme göstermemeli, erkekler de hanımların kendilerine Allah'ın bir emaneti olduğunu asla unutmamalıdır" diye konuştu.

"BİRBİRİNİZE EN ÇOK YAŞLILIKTA LAZIMSINIZ"

Gençlere nasihatte de bulunan Sacide-Mustafa Ceylan çifti, günümüz gençlerinin sevgi ve aşkı sadece gençlikte yaşanması gereken bir olgu yorumladığını belirterek çiftlerin birbirlerine ihtiyarlıkta daha çok ihtiyaç duyduğunu belirttiler. Gerek erkek gerekse bayanın güzellik, makam-mevki ve mal-mülklerine fazla güvenmemelerini tavsiye eden Ceylan Çifti, "Gençken güzelken, insanın eli kolu tutup gücü kuvveti yettiği zaman her sorunu aşacağına sanıyor. Esas sıkıntı elden ayaktan düşüp ihtiyarlıkta ortaya çıkıyor. Gençlere tavsiyemiz sevgi ve aşkı sadece gençlik yıllarında yaşanan bir olgu zannetmesinler. Şunu unutmasınlar ki insan en mahrem derdini, en önemli sıkıntısını eşinden başka kimse ile paylaşamaz. Bu nedenle gündelik sevgi ile değil ömürlük sevgi ile yaşayın" tavsiyesinde bulundular.

Çiçekçiler 14 Şubat’ta Sevinemedi

Çiçekçiler 14 Şubat’ta Sevinemedi

Çiçekçiler 14 Şubat’ta Sevinemedi

Çiçekçiler 14 Şubat’ta Sevinemedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim