• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Çiçek, TÜSİAD heyetini kabul etti

Çiçek, TÜSİAD heyetini kabul etti
"Günümüz demokrasisi artık temsili demokrasi olmaktan çıktı, katılımcı demokrasi"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Günümüz demokrasisi artık temsili demokrasi olmaktan çıktı, katılımcı demokrasi. Ne kadar çok süreçlere katılım olursa ve ne kadar çok düzenleme yapılırken başlangıçta katkı verilirse, yaptığımız düzenlemelerin, koyduğumuz kuralların da ömrü o kadar uzun oluyor. Aksi takdirde sık sık kural değiştirmek, mevzuat değiştirmek gibi durumlarla da karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

Çiçek, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve beraberindekileri kabul etti.

Kabulde konuşan Çiçek, TÜSİAD'ın Türkiye'nin en önemli ve bir manada da en eski sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini vurgulayarak, "Bugün Türkiye'nin gündeminde bulunan birçok konuyu zamanında siz raporlaştırdınız. İlgili kurumlara, kuruluşlara, kişilere gönderdiniz. Bunların bir kısmı çözüldü, bir kısmı güncelliğini halen sürdürmeye devam ediyor. Bunların başında anayasa konusu geliyor" diye konuştu.

Çiçek, 1982 anayasası ile ilgili ilk rapor hazırlayan kuruluşların başında TÜSİAD'ın bulunduğunu ifade ederek, halen orada yapılan tespitlerin bugün de geçerliliğini koruduğunu söyledi. Çiçek, "Maalesef iyi niyetle yola çıktık ama ancak 60 maddede uzlaşma sağlanabildi. Ümit ederim bundan sonra 60 maddenin üzerinde uzlaşılarak önümüzdeki dönemde -artık bu dönem biraz imkansız gözüküyor- yeni bir Anayasaya Türkiye kavuşur, değilse bu Anayasa sorun üretmeye devam eder" dedi.

Anayasadaki mevcut kuralların günün ihtiyaçlarını karşılamadığının altını çizen Çiçek, şöyle devam etti:

"Kurallar yanlış ve eksik olunca bundan sorun çıkması da doğaldır. Biz ise sorunları ve sonuçları tartışıyoruz. Her gün yeni bir sorun çıkar. Buradan da bir neticeye varamayız. Onun için TÜSİAD'ın o yöndeki çabaları, bugün de üzerinde durduğumuz, duracağımız birçok konular vardır. Yine de katkılarınız hem siyasete ışık tutmak açısından hem de doğru kuralların tespiti açısından önem arz ediyor. Onun için TÜSİAD benim açımdan Türkiye'nin hakikaten üreten bir sivil toplum kuruluşudur. Size de bundan evvelki yönetimlerde olduğu gibi bundan sonra önemli görevler, sorumluluklar düşüyor. Biz de size katkı vermeye, görüşlerinizden istifade etmeye hazırız.

Günümüz demokrasisi artık temsili demokrasi olmaktan çıktı, katılımcı demokrasi. Ne kadar çok süreçlere katılım olursa ve ne kadar çok düzenleme yapılırken başlangıçta katkı verilirse, yaptığımız düzenlemelerin, koyduğumuz kuralların da ömrü o kadar uzun oluyor. Aksi takdirde sık sık kural değiştirmek, mevzuat değiştirmek gibi durumlarla da karşı karşıya kalıyoruz. Katılımcı demokrasi açısından da TÜSİAD'ın önemli bir yeri var. Bu da benim bir düşüncem."

-"Türkiye'nin demokratikleşmesinde önemli rol oynadınız"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, kabulde yaptığı konuşmada, TÜSİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 10 Haziran'da değişiklik olduğunu, bu nedenle Meclis Başkanı'nı ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Dinçer, TÜSİAD'ın bazı çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek istediklerini de belirterek, Çiçek'e, "Bu arada Türkiye'nin demokratikleşmesinde siz çok önemli bir rol oynadınız. Biz sizi aslında 80'li yıllardan hatırlıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın çalıştınız, TÜSİAD ile de çok yakın çalıştınız. Biz size tüm bu işbirliğiniz, bize yakın davrandığınız için şahsınıza TÜSİAD Yönetim Kurulu adına çok teşekkür etmek istiyoruz" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim