• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Çiçek Festivali çocuklarla başladı

Çiçek Festivali çocuklarla başladı
Çiçek sektörünün hasat şenliği olarak kutlanan Expo 2016 Antalya Çiçek Festivali'nin 11'incisi, çocukların katıldığı yüz boyama ve çiçek dikme etkinlikleriyle başladı. Festivalde bugün 2 milyon dal çiçek araba süslemelerinde kullanılacak ve halka dağıtıla

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası'nın ortak organizasyonuyla gerçekleşecen Antalya Çiçek Festivali, dün sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki çocuk etkinlikleriyle başladı.

ÇOCUK VE ÇİÇEK BİRARADA

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda yapılan etkinliğe farklı okullardan yüzlerce çocuk katıldı. Öğretmenlerin gözetiminde yüz boyama etkinliği ile başlayan çiçek dikme töreni renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Expo logolu saksılara çiçek diken çocuklar renkli zaman geçirdi. Expo 2016'nın sembolleri Ece ile Efe'nin de katıldığı etkinlik gün boyunca farklı okullardan gelen çocukların katılımıyla sürüyor. Müzik eşliğinde dans etme imkanı da yakalayan minikler Ece ve Efe ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA ÇİÇEK AÇTI

EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali, renkli eğlence ve şovlarla devam etti. Açılışının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çiçek standları, başta Antalyalılar olmak üzere turistler tarafından büyük ilgi gördü.

Rengarenk çiçeklerin arasında fotoğraf çektiren turistler, çiçek almayı da ihmal etmedi. Fiyatları 5 ile 30 TL arasında değişen çiçekleri satın alan kadınlar, festivale ve çiçeklerin güzelliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Çiçek standlarının yanı sıra kreş ve ana okulu öğrencilerinin katıldığı sahne gösterileri etkinliklerinde de coşku zirveye çıktı.

Öğrenciler, sahnede müzik eşliğinde dans etti. Animasyon ekiplerinin de katıldığı sahne gösterilerine veliler de alkışlarıyla eşlik etti. Rengarenk kostümleri içinde dans eden çocuklar ayakta almışlandı.

ANTALYALILARI BEKLİYORUZ

Çocukların özenli saksılara diktiği çiçekler kendilerine hediye edildi. Festivalde, peyzaj ve fotoğraf sergisi de düzenlendi.

Süs Bitkileri ve Mamulleri Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, "Çiçek sektörünün özverisiyle 11 yıldır Çiçek Festivali'ni düzenliyoruz.

Bu bizim için hasat bayramı. Antalya'dan aldığımızı Antalya'ya vermenin heyecanını yaşıyoruz. Halkımızı bu güzel etkinliğe davet ediyoruz" dedi.

GRİPİN KONSERİ

23 Mayıs Cumartesi günü (bugün) 17.00'de Cender Otel önünde çiçeklerle araç süsleme yarışması düzenlenecek.

Saat 18.00'de Cender Otel önünden tramvay yolunu takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan güzergahta kortej yürüyüşü gerçekleşecek.

Festival kapsamında 1 milyon çiçek halka dağıtılacak. Aynı gün saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü rock Grubu Gripin Konseri düzenlenecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim