• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Cibuti’de Halk Sağlığının Korunmasına TİKA Desteği

Cibuti’de Halk Sağlığının Korunmasına TİKA Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cibuti Cumhuriyeti'ne temin edilen çöp kamyonları ve çöp konteynerleri projesinden sonra,...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cibuti Cumhuriyeti'ne temin edilen çöp kamyonları ve çöp konteynerleri projesinden sonra, çöp kamyonlarının etkin kullanımı, bakımı ve tamirine yönelik eğitim projesini Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cibuti'ye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında gündeme gelen çevre ve halk sağlığının korunması amacıyla Cibuti Cumhuriyeti'ne çöp kamyonları ve çöp konteynerleri temini projesinin tamamlanmasının akabinde, çöp kamyonlarının etkin kullanımı, bakımı ve tamirlerine yönelik teknik eğitim projesi Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirildi.

Çevre ve halk sağlığı alanında önemli projelere imza atan TİKA, Cibuti Cumhuriyeti'yle katı atıkla etkin mücadele için işbirliğini sürdürüyor. Cibuti İçişleri Bakanlığı'na bağlı Yol Bakım ve Temizliği Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine katı atık yönetimi alanında hayata geçirilen devam niteliğindeki proje ile şoför, mekanisyen ve şef mühendislerden oluşan 20 kişilik ekibin eğitimi tamamlandı.

Projenin hayata geçirilmesi sonrası Yol Bakım ve Temizliği Genel Müdürlüğü Direktörü CharmankeYoussoufMoussa yaptığı açıklamayla Türkiye'nin çevre temizliği alanında Cibuti'ye verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve Cibuti arasındaki tarihi ve kültürel bağlara da vurgu yapan CharmankeYoussoufMoussa, "Türkler bizim kardeşlerimiz ve onları bizim yanımızda görmek, bizim için büyük bir mutluluk" dedi. Proje sonrası Cibuti'nin temiz sokaklara kavuşacağını da söyleyen Yol Bakım ve Temizliği Genel Müdürlüğü Direktörü Moussa, Türkiye ile işbirliğinin gelişmesi dileklerinde bulundu.

TİKA Cibuti'de katı atık yönetimi alanında yeni projeler hayata geçirmeye devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim