• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

CHP'nin kurultaya değil değişime ihtiyacı var!

CHP'nin kurultaya değil değişime ihtiyacı var!
Türkiye'de CHP'nin bu konuları parti programına yansıtıp kamuoyuna taşıyamadığını savunan Prof. Dr. Arıkan, CHP'nin kurultaya değil değişime ihtiyacı olduğunu ileri sürdü.

 ÇUKUROVA Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Batı Avrupa, Latin Amerika ve Kanada'daki sosyal demokrat partilerin seçim başarısında 'eşitlik, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve sosyal adalet' gibi konuları parti programlarına etkili biçimde dahil etmelerinin önemli rol oynadığını söyledi. Türkiye'de ise CHP'nin bu konuları parti programına yansıtıp kamuoyuna taşıyamadığını savunan Prof. Dr. Arıkan, CHP'nin kurultaya değil değişime ihtiyacı olduğunu ileri sürdü.

Türkiye'deki muhalefet sorununu kurultayların çözemeyeceğini iddia eden Prof. Dr. Harun Arıkan, "Türkiye'de demokrasinin konsolide edilmesi ve siyasal yaşamda çoğulcu yapının oluşumu açısından iktidara talip, etkili ve güçlü bir ana muhalefete her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda CHP etkili bir ana muhalefet partisi olması ve gelecek seçimlerde iktidara güçlü aday olması için partinin siyasal felsefesinde yeni bir paradigmaya ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Batı Avrupa, Latin Amerika ve Kanada'daki sosyal demokrat partilerin seçim başarısını değerlendiren Prof. Dr. Arıkan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ise CHP'nin bu alanları parti programına yeterince yansıtamadığı veya kamuoyuna taşıyamadığı görülmektedir. Ayrıca CHP'nin önerdiği politikalar, sadece merkez sol kesime hitap etmemeli, bunun yanında iktidarı amaçlayan bir kitle partisi olarak seçmen profilini daha fazla genişletmeye ihtiyaç duymalıdır.  Bu bağlamda CHP'nin kitlelere politikalarını aktarabilmesi ve seçmen profilini genişletebilmesi için yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarını etkin kullanması ve parti teşkilatı içerisinde gençlik ve kadın kolları gibi kurulara daha fazla inisiyatif vermesi gerekir. Özetle CHP'nin kurultaya değil, iktidar için kitlelere ve değişime ihtiyacı vardır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim