• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kimi aday göstereceği merak konusu olmaya devam ederken kulislerde konuşulan 3 isim şaşırttı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı cumhurbaşkanı adayı tanımından sonra gözler Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken kulislerde konuşulan isimlere çevrildi.

Cumhuriyet Yazarı Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kulislerde adı geçen isimleri bugünkü köşesine taşıdı.

Çakırözer'e göre MHP mutlaka kendi adayını gösterecek. CHP ile görüşerek ortak bir aday çıkarma niyetleri yok.

Çakırözer, "Zaten ‘işbirliği’ görüntüsü de her iki partinin tabanında belli oranda tepki de alıyor. Bahçeli geçmişte parti içinden Sabahattin Çakmakoğlu, parti dışından ise Prof. Kamil Turan’ı cumhurbaşkanı adayı göstermişti. Bu kez toplumun diğer kesimlerine de sıcak gelebilecek yüksek profilde bir aday arayışı içine girebilirler. Kulislere erken yayılan “MHP’nin adayı Meral Akşener” söylemi MHP genel merkezinde ciddi biçimde ele alınmış değil" diye yazdı.

CHP'NİN ADAYI KİM OLACAK

Cumhuriyet yazarı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine değinerek CHP'nin aday tercihi için şunları yazdı:

"Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ‘sivil’ olmadığı için CHP liderinin çizdiği tanımın içine girmiyor. Benzer biçimde, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Grup Başkanvekili Güldal mumcu, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan gibi CHP tabanına sıcak gelebilecek isimler de ‘siyasi kimlikleri olduğu için’ o tanımının dışında kalıyor"

BDP İLE TEMAS İSTEDİ

CHP liderinin önce Ak Parti adayını beklediğini kaydeden Çakırözer, "Kafasında BDP tabanının da sıcak bakacağı bir ismi aday gösterme fikri yatıyor. Ancak bazı kurmaylarının bu stratejiye çok ciddi itirazları var" ifadelerini kullandı.

İŞTE ADI GEÇEN 3 İSİM

Çakırözer, kulislerde adı geçen 3 ismi ise şöyle yazdı:

CHP liderine birkaç kanaldan TÜSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner’in ismi gitmiş durumda. Kılıçdaroğlu’nun kafasında çizdiği profile, bugüne kadar sıraladığı kriterlere uygun bir isim. CHP, hem milletvekilliği hem de belediye başkanlığı için Boyner’e öneri götürmüş ancak olumlu yanıt alamamıştı. Konu Çankaya adaylığı olduğunda tutumu değişir mi bilinmiyor.

TBMM Eski Başkanı Hikmet Çetin ve Prof. Mehmet Haberal’ın isimleri de CHP kulislerinde sıkça dillendiriliyor. CHP kimliklerine karşın toplumun diğer kesimlerinden oy alma potansiyellerine dikkat çekiliyor. Kılıçdaroğlu ise şimdilik sadece önerileri dinlemekle yetiniyor. Karar için biraz daha bekleyecek.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim