• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

CHP’nin Basın Toplantısında Partili Krizi

CHP’nin Basın Toplantısında Partili Krizi
Adana'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin düzenlediği basın toplantısında...

Adana'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin düzenlediği basın toplantısında partililerin salonu hınca hınç doldurması nedeniyle basın mensupları kendilerine yer bulamadı. Basın mensuplarının salonu terk etmek istemesi üzerine kriz aşılarak toplantı devam etti.

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Böke'nin ülke gündemini değerlendireceği basın toplantısı, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlendi. Toplantı salonuna giden basın mensupları, küçük salonu hınca hınç dolduran partililer nedeniyle çekim yapacak yer bulamadı.

KAMERALAR MASALARA KURULDU

Parti yöneticilerinin basın mensuplarına yer vermeleri için partilileri uyarması üzerine küçük tartışmalar yaşandı. Toplantının sadece basın mensuplarının bulunduğu başka bir yerde yapılmasını öneren gazeteciler, salonu terk etmek istedi. Basın mensuplarını ikna eden yöneticiler, salondaki kalabalığın bir kısmını dışarı çıkartınca toplantı ancak başlayabildi.

AYM'NİN GÜL VE DÜNDAR KARARI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Can Dündar ve Erdem Gül kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ni eleştirmesine yönelik, "Türkiye eğer hukuk devletiyse, hukuk kurumlarının verdiği bu kararı ne cumhurbaşkanı ne de bir bakanın böyle bir sorgulamaya hakkı ve yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı.

DENİZ BAYKAL'IN KESİN İHRACI

CHP'li avukat Volkan Hüseyin Ertem'in, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kesin ihracını istemesine yönelik bir soruyu da cevaplayan Böke, "Bu konuyla ilgili herhangi bir konu ve gündem yok. Bizim dışımızda herkesi meşgul eden bir mesele olduğu için bizim de söyleyecek daha fazla bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

"VERGİ ADALETSİZLİĞİ DÜZELTİLMELİ"

CHP'li Selin Sayek Böke, "Vergi affına karşı mısınız?" şeklinde bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"Vergi affı dediğiniz şey oyunun kurallarını ve eşitliği bozan bir durum olarak yapılırsa buna karşıyız. Eğer sistemik bir sorun var ise ve bu sorunun çözümü için vergilerin yeniden düzenlenmesi gerekiyorsa bu teknik bir iştir değerlendirilir. CHP'nin sosyal demokrat ekonomik çerçevesi içerisinde şu anki vergi düzenindeki adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiği ve bunun yapılması için de gelir vergisinin daha düzgün toplanıp bizim tüketimden ve aldığımız nefesten vergi verdiğimiz düzene son verilmesi gerekiyor. "

Basın toplantısının ardından Böke, il başkanlığı bahçesinde bir araya geldiği partililerle sohbet etti.

CHP’nin Basın Toplantısında Partili Krizi

CHP’nin Basın Toplantısında Partili Krizi

CHP’nin Basın Toplantısında Partili Krizi

CHP’nin Basın Toplantısında Partili Krizi

CHP’nin Basın Toplantısında Partili Krizi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim