• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’nin Bartın İl Kongresi Tartışmalar Arasında Yapıldı

CHP’nin Bartın İl Kongresi Tartışmalar Arasında Yapıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Kongresi, tartışmaların yaşandığı bir ortamda gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Kongresi, tartışmaların yaşandığı bir ortamda gerçekleşti. Kongrede Mehmet Arslan, delegelerin çoğunluğunun desteğini alarak partinin yeni il başkanı oldu.

Kongrede, muhaliflerin adayı Mehmet Arslan ile merkez ilçe ve Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın desteklediği Harun Semiz yarıştı. İki aday arasında yapılan seçimleri Amasra, Ulus ve Kurucaşile ilçe delegelerinin oylarının çoğunluğunu alan Mehmet Arslan kazandı. Delegelerin 37'sinin desteğini alan Arslan'a karşı Harun Semiz ise 27 oyda kaldı. Merkez ilçe delegeleri, delege seçiminin iptalinden dolayı bu kongrede oy kullanamadı.

TARTIŞMALAR İLK DAKİKALARDA BAŞLADI

Kongrede tartışmalar daha ilk dakikalarda başladı. İl Başkanı Fahrettin Akgül'ün divanı oluşturma çalışmaları sırasında divan başkanı ve divan üyelerini ayrı ayrı oylaması tepkilere neden oldu. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede, İl Başkanı Akgül'ün çalışma programını okumasının ardından tartışmalar alevlendi. Kürsüye çıkan CHP Ulus İlçe Başkanı Sabri Aktaş, kongrede merkez ilçenin oy kullanamamasından utanç duyduğunu söyledi. Aktaş ayrıca il yönetiminin tüzüğe uymadığını da söyledi.

"ARKAMIZDA DURAN OLMADI"

Daha sonra söz alan CHP Gençlik Kolları Başkanı Okan Çiçek ise, "Delege seçimlerinde öğrenciyiz diye aday gösterilmedik. Ama partinin kapısına uğramayan gençlik örgütü üyeleri delege çıktılar. Dolayısıyla ben delege seçimlerinin iptalini doğru buluyorum. Yine gençlik örgütümüzde ciddi sıkıntılar var. Ben gençlik kolları başkanıyım ilçe örgütünden küfür yedim. Arkamızda da duran olmadı. Gençlerin arkasında duran olmadı. Duran bir isim var. O da Mehmet Arslan'dır. Biz Mehmet Arslan'ı destekliyoruz" diye konuştu.

"SEÇİMLERDE İL YÖNETİMİ ÇALIŞMADI"

CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da konuşmasında il yönetimine yüklendi. Gölbucaklı, "Çalışma raporunda 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde özveri ile çalıştıklarını belirten arkadaşlarım var. 7 Haziran seçimlerinde hangi il yönetiminden arkadaşımız çalıştı? 7 Haziran'da il başkanımız dahil olmak üzere bir tanesi yoktu. Olmamış bir şeyi varmış gibi göstermenin manası yok. Yapılmayan şeyleri çalışma raporuna yazmakta tüzük gereği suçtur. Bu nedenle biz partiyi güçlendirecek isim olan Harın Semiz arkadaşımıza destek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"TARTIŞMALAR SON BULSUN"

Gölbucaklı'nın iddialarının ardından kürsüye gelen İl Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Kaleli ve İl Sekreteri Osman Çankaya, "İl Yönetimi seçimlerde çalışmadı" iddialarına sert tepki gösterdi. Tartışmaların alevlendiği sıralarda araya giren Milletvekili Yalçınkaya tarafları sakinleştirdi. Milletvekili Yalçınkaya ise yaptığı konuşmada, seçimlerin partide birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni etti. Yalçınkaya ayrıca, parti içerisinde yaşanan tartışmaların son bulmasını istedi.

CHP’nin Bartın İl Kongresi Tartışmalar Arasında Yapıldı

CHP’nin Bartın İl Kongresi Tartışmalar Arasında Yapıldı

CHP’nin Bartın İl Kongresi Tartışmalar Arasında Yapıldı

CHP’nin Bartın İl Kongresi Tartışmalar Arasında Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim