• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

CHP'nin adayları belli oldu

CHP'nin adayları belli oldu
CHP, ilçelerden göstereceği adaylar için toplandı. İstanbul’da Öztürk ve Erzen aday gösterilmedi, Beyoğlu’ndan Kotil aday oldu. Baykal’ın belirlediği isimler değişmiş oldu

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün gün boyu yaptığı mesaiyle İstanbul,Ankaraİzmir ve Antalya’daki kritik ilçelerin belediye başkan adaylarını belirledi. Partide,BakırköyBeşiktaş ve Kadıköy adaylarının kim olacağına ilişkin gün boyu süren tartışmalar gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Sarıgül’ün siyasi danışmanı Tonguç Çoban’ın Beşiktaş adayı olarak MYK’ya sunulması üzerine tartışmalar arttı. Tartışmaların Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş adayları üzerinde yoğunlaşması üzerine, bu üç ilçe ve Çekmeköy adayı sonraya bırakıldı.  Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın belirlediği 2009 adaylarından büyük bir bölümü değiştirilmiş oldu.

Kritik ilçelere tırpan
CHP’nin İstanbul belediye başkan adaylığını yürüttüğü 13 ilçenin 8’inde başkanlar yeniden aday gösterilmedi. MYK’dan çıkan listeye göre 20 yıldır belediye başkan adaylığını yürüten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yeniden aday gösterilmedi. 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yeniden aday gösterilmedi.  20 yıldır belediye başkanı olarak görev yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de beşinci kez aday gösterildi. Ayrıca Adalar’da Atilla Aykaç, Avcılar’da Handan Toprak, Kartal’da Hüsnü Süslü, Maltepe’de Canan Kaftancıoğlu, Şişli’de Hayri İnönü aday gösterildi. Bu 5 ilçenin yanı sıra Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy’de mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmemesi kararı çıktı.Sarıyer’de Şükrü Genç, Ataşehir’de Battal İlgezdi, Silivri’de Özcan IşıklarÇatalca’da Cem Kara ve Büyükçekmece’de Hasan Akgün bir dönem daha adaylık yarışına girecek.

4 ilçe için yeniden zirve
MYK’da Bakırköy için Mehmet Karlı, Beşiktaş için Tonguç Çoban, Kadıköy için ise Bülent Kerimoğlu isimlerine çıkmasına karşın, gelen tepkiler ve yaşanan tartışmanın dozunun artması üzerine bu üç ilçe ve Çekmeköy için karar çıkmadığı ve kararın bir sonraki toplantıda verileceği bilgisi kulislere yansıdı. Ancak gece saat 23.30’da verilen sürpriz arada MYK üyeleri ile İstanbul İl Başkanı Salıcı, Kılıçdaroğlu ile görüşerek bu 4 ilçenin adayını yeniden masaya yatırdı. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde devam eden bu zirveden çıkacak kararın PM toplantısında oylanması ve bu haftaya bırakılmaması benimsendi.

3 Sarıgül kontenjanı
CHP’nin belediye başkanlığını yürütmediği ilçelerden ise Üsküdar’da İstanbul Milletvekili İhsan ÖzkesBeyoğlu’nda Sarıgül’ün eski eşi Aylin KotilKüçükçekmece’de ise Gökhan Gümüşdağ aday gösterildi. İstanbul adayları arasında Beşiktaş, Avcılar ve Şişli adaylarının Sarıgül kontenjanından seçildiği, 3 ilçede de kadın adayın gösterildiği belirtildi. CHP’de bir önceki PM’de belirlenen Eyüp adayı Selami Çelebioğlu, Ferzan Özer ile değiştirildi.


İZMİR’E DE TIRPAN VURULDU

İzmir Konak’ta Hakan Tartan’ın yerine Hüseyin MutluAkpınar, Buca’da Ercan Tatı’nın yerine eski Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent PiriştinaKarşıyaka’da Cevat Durak yerine Sema Pekdaş,Çiğli’de Metin Solak yerine Aziz Buğa aday gösterildi. Konak adaylığını düşünen Pekdaş’ın Karşıyaka adaylığını istemediği ifade edildi. Muratpaşa’da mevcut belediye başkanı Süleyman Evcilmen’in yerine Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen aday gösterildi. Konyaaltı’nda mevcut başkan Muhittin Böcek ile devam edilme kararı alındı.
CHP’nin yerel seçimlerde aday gösterdiği milletvekili sayısı 7’ye yükseldi. Manisa’ya Özgür Özel,Bartın’a Rıza Yalçınkaya, Trabzon’a Volkan Canalioğlu, Odunpazarı’na Kazım Kurt aday gösterilmişti. Dün  Edirne’de Recep Gürkan, Kırklareli’de Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Üsküdar’a İhsan Özkes’in aday gösterildi.

Çankaya adayı Taşdelen’e protesto

Ankara Yenimahalle’de ise mevcut belediye başkanı Fethi Yaşar yeniden aday gösterilirken, Çankaya’da eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen aday gösterildi.  Taşdelen için Kılıçdaroğlu’nun kişisel inisiyatif kullandığı kaydedildi. CHP kurultaylarının organizasyonunu yapan şirketin de sahibi olan Taşdelen’in Ankara’da Alevidengesini sağlamak amacıyla aday gösterildiği belirtiliyor.  PM toplantısı sürerken, Taşdelen’in Çankaya adayı olarak duyurulması üzerine bir grup partili, genel merkez önüne geldi. Partililer “Çankaya’da Taşdelen istemiyoruz”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları attı. Tepkinin büyüme ihtimaline karşı güvenlik personeli sayısı artırılırken, Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ile Bülent Tezcan da partililerle bir süre görüştü.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim