• BIST 9526.9
  • Altın 2474.347
  • Dolar 32.4727
  • Euro 34.5574
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

CHP'lileri kızdıracak 7 madde!

CHP'lileri kızdıracak 7 madde!
AKP'li Salih Kapusuz Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızdıracak açıklamalar yaptı. Kapusuz, Kılıçdaroğlu'nun neden lider olamadığını 7 maddede açıklarken "Kongre kazanarak ancak Genel Başkan olursunuz, lider olamazsınız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP’deki kurultay süreci ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisini çekecek açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’ndan neden lider olamayacağını 7 maddede açıklayan Kapusuz Kılıçdaroğlu’nun “Anlamlı oy kaybı olursa bırakırım” sözüne de seçim sonuçlarını örnek verdi.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’deki değişim sözüne de değinen Kapusuz, “bu söylem lafta kalmıştır” dedi.

İşte AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un yaptığı o açıklama:

13 PARTİ BİRLEŞİP YÜZDE 38 OY ALDINIZ

5 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu , “Anlamlı oy kaybı olursa bırakırım” diyor. 13 Parti birleştiniz %38 oy aldınız. Bundan daha anlamlı bir düşüş olur mu? Kılıçdaroğlu anlamlı bir düşüş arıyorsa kendi siyasi geçmişine baksın. CHP kongreleri hariç hiçbir seçimi kazanamayan bir siyasetçi profili görecektir. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN LİDER OLMAZ

Kılıçdaroğlu bilmeli ki; Kongre kazanarak ancak Genel Başkan olursunuz, lider olamazsınız. Lider olmak; milletin gönlünü, sevgisini ve oyunu kazanmakla olur. Liderleri kongre delegeleri değil ancak millet işaret eder.

1- “İktidar olmak için her yol mubahtır” diyerek ilkeleri ve değerleri biryana koyup paralel örgütle işbirliğine giren Kılıçdaroğlu’ndan lider olmaz.

2- Arkasında duramadığı “İthal Adaylar” çıkarıp bir miting bile yapamadan seçimi tamamlayan Kılıçdaroğlu’ndan lider olmaz.

3- Diyarbakır’da söylediğini Ankara’da inkar eden, Baykal’a ayrı Önder Sav’a ayrı konuşan,ilkeleri değil dengeleri gözeten birinden lider olmaz.

4- Ulusalcı mı, Solcu mu, Kemalist mi, Sosyalist mi olduğu belli olmayan, bulunduğu ortama göre şekil alan birinden lider olmaz.

5- ABD’ye, İsrail’e, Esed’e şirin gözükmek için Türkiye’yi suçlayan ama Filistindeki mazlumları görmezden gelen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan lider olmaz.
6- Bırakın iktidar olmayı, iktidar iddiası bile olmayan, CHP Genel Merkezindeki koltukları bile paylaştıramayan birinden lider olmaz.
7- Esasen 1940’ların kafasıyla 2000’li yılların Türkiye’sine yön vermek isteyen bir zihniyetin içinden lider çıkmaz.

KILIÇDAROĞLU’NUN DEĞİŞİM SÖZÜ LAFTA KALMIŞTIR

Kılıçdaroğlu’nun “Değişimi, dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz” söylemi sadece lafta kalmıştır. Değişimin altını güçlü politikalarla dolduramadığınız vakit, o değişim olmaz, yerinde sayma olur. Zira her yenilik, değişim değildir.
Yeniliğin ve değişimin istikametini millet belirlemediği zaman, değişimin itici gücü millet olmadığı zaman, orada geriye gidiş söz konusu olur. Değişim Gemisinin yelkenini milletin rüzgarı şişirmelidir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim