• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

CHP’lilerden İlginç Eylem

CHP’lilerden İlginç Eylem
CHP Konak İlçe Örgütü, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı ve hep birlikte halkın önüne yattı.

CHP Konak İlçe Örgütü, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı ve hep birlikte halkın önüne yattı.

CHP Konak İlçe Örgütü, çocuk istismarı olaylarına ve Ensar Vakfında yaşananlara dikkat çekmek amacıyla ilginç bir eyleme imza attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik söylediği söz üzerine CHP İlçe Başkanı Şakir Başak, Konak meydanında halkın önüne yattı, ardından diğer partililer de Başak'ın yanında yere yattı. İlçe örgütünün eylemi, çevredeki vatandaşların dikkatini çekti.

"SOKAKTA 50 BİN ÇOCUK YAŞIYOR"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'ndan aldığı verileri paylaşan Başkan Başak, sokaklarda yaşayan çocuk sayısının 50 bin olduğunu bu çocukların yaklaşık 30 bininin sokaklarda cinsel istismara maruz kaldığını kaydetti. Başak, 2010 yılında mahkum olan 4 bin çocuğun ıslah evlerine gönderildiğini belirterek "Son 5 yılda ıslah evlerinde ve büyük cezaevlerinde, sübyan koğuşlarında ya büyükleri ya da yaşıtları tarafından istismar ediliyor. Cinsel istismar olaylarında adliyeye intikal eden sayı 250. Bu rakamın daha yukarıda olduğunu biliyoruz çünkü toplumda bu tür vaka saklanıyor. Bu rakam yalnızca dışarı yansıyan" dedi.

"YAŞANANLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK"

Başak, TÜİK verilerine göre, kayıt altına alınan 139 bin 691 çocuktan 186 bin 822 çocuğun halen okul kaydının olmadığını ifade etti. 326 bin çocuğun içinden 15 bininin adrese dayalı nüfus kaydı bulunduğu halde 15 bin çocuğun kayıp olduğunu öne süren Başak, şunları söyledi: "Nasıl bir topluma doğru gidiyoruz? Bu bir uyarı olsun. 2009 ile 2010 yılı verilerine göre, 326 bin 513 çocuk okula gidemiyor. Bu toplumun geldiği durumu gözler önüne seriyor. Biz ahlaki değerleri en yüksek olan toplumduk. Her ne kadar birbirimizi ötelesek bile dini değerlerimizi bilen bir toplumuz. Çocuklardan birinin sizin çocuğunuz olduğunu düşünün. Biz bugün, gönül gözü kapalı olanlara, gören körlere, duyan sağırlara göstermek için yaşananlara dikkat çekmek istedik."

CHP’lilerden İlginç Eylem

CHP’lilerden İlginç Eylem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim