• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'liler adliyeyi tuzladı!

CHP'liler adliyeyi tuzladı!
CHP'liler, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini adliyelere siyah çelenk bırakıp, tuzlayarak protesto etti.

CHP, 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. Ankara Adliyesi önündeki basın açıklamalı eyleme, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı.

"ORTALIĞI BİRAZ TUZLAMAMIZ LAZIM"

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, eylemin 81 ilde ortak yapıldığını belirtip, "Biraz ortalığı temizlememiz lazım. Çünkü ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor, kir kokuyor bu kokulardan uzaklaşmak için ortalığı biraz tuzlamamız lazım” diyerek adliye önünde etrafa tuz serpti.

tuzlama_3173.jpg

"ADALETİN ÇÜRÜTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

CHP adına basın açıklaması yapan Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Cumhuriyetin temel nitelikleri olan demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukuk devletinin hedef alındığını ve bu değerler üzerinden Cumhuriyetin yıpratıldığını vurguladı. Yılmaz, şunları söyledi;

"Ülkemizde ve bölgemizde sürdürdüğü kimlik siyaseti üzerinden özgürlükler ve toplumsal barışımız yok edilmiştir, yolsuzluk ve rüşvet olağan hale getirilmiştir. Bizler, adaletin ve hukuk devletinin çürütülmesine izin vermeyeceğiz, seyirci kalmayacağız. Yüzyılın en büyük rüşvet ve yolsuzluğun hukuken ve siyaseten takipçisi olacağız. Toplumsal değerlerimizi ve kurumlarımızı çürütmek üzere yola çıkan AKP 12 yıllık uygulamalarıyla kendisi çürümüştür. Artık ülkemizde ve bölgemizde yaydığı pis kokulara dayanmak ve katlanmak mümkün değildir. 2015 yılı bu çürümüş ve kokuşmuş iktidardan kurtulduğumuz yıl olacaktır."

"YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI İLAN EDECEĞİZ"

Genel Sekreter Gürsel Tekin ise açıklamasında, "17-25 Aralık'ı 'Yolsuzlukla Mücadele Etme Haftası' olarak ilan edeceğiz. Bunu hem kanun teklifi olarak vereceğiz. Aynı zamanda da önümüzdeki günlerde Türkiye’nin dört bir tarafında Billboardlarla yolsuzluğun olmaması için bu ilanı yapacağız." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim