• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP'li Zengin: Cansel bizim için bir eğitim şehididir

CHP'li Zengin: Cansel bizim için bir eğitim şehididir
CHP Kırşehir İl Başkanlığı, Kayseri'de uğradığı cinsel taciz sonucu intihar ettiği belirtilen lise 12. sınıf öğrencisinin Kaman ilçesindeki mezarını...

CHP Kırşehir İl Başkanlığı, Kayseri'de uğradığı cinsel taciz sonucu intihar ettiği belirtilen lise 12. sınıf öğrencisinin Kaman ilçesindeki mezarını ziyaret etti, ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Zengin, mezarlık ziyaretinde yaptığı konuşmada, lise öğrencisini işaret ederek "Cansel bizim için bir eğitim şehididir." dedi.

CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, Kadın kolları, Kaman ilçe yönetimi ve partililerin katıldığı ziyarette, "Cansel için susma" pankartı açılarak Kaman ilçesindeki Cuma Mahallesi Mezarlığı'nda Cansel B.K.'nın mezarı başına geldiler. İl Başkanı Yılmaz Zengin, burada yaptığı konuşmada, eğitim gördüğü okulda cinsel tacize uğradıktan sonra intihar ettiği ileri sürülen liseli öğrencisi kızın anne ve babasına sabır diledi.

"CANSEL BİZİM İÇİN EĞİTİM ŞEHİDİDİR"

Eğitim gördüğü okulda matematik öğretmeni tarafından cinsel istismara uğramasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Zengin, Cansel B.K.'nin arkadaşlarının sosyal paylaşım sitelerindeki mücadelesi ve CHP'nin olayı sahiplenmesiyle üzücü durumun kamuoyuna mal edildiğini ifade etti.

Zengin, şöyle konuştu: "Cansel kardeşimiz, eğitim gördüğü okulda matematik öğretmeni tarafından cinsel istismara uğramıştır. Bu öğrencimiz, yapılan haksızlığı okul idaresiyle paylaşmasına rağmen okul yönetimi öğretmene herhangi bir işlem yapmamıştır. Daha sonra bu evladımız sınıftaki arkadaşlarıyla durumu paylaşmış, onlar da diğer arkadaşlarıyla paylaşarak bir mücadele başlatmıştır. Öğretmene herhangi bir yaptırım uygulanmamıştır. Bu da (Cansel) bizim için bir eğitim şehididir. Okulunu tamamlamış olsaydı Cansel kardeşimiz bu ülkenin geleceği için çok önemli çabalar sarf edecekti."

"OKULLARDA BİLE GÜVEN KALMADIYSA GERİSİNİ VARIN SİZ DÜŞÜNÜN"

İl Başkanı Zengin'in ardından CHP Kadın ve Gençlik Kolları adına kısa bir konuşma yapan Necla Yenidünya, şunları söyledi: "Cansel kızımızın katillerine cesaret veren bu zihniyet, Cansel kızımızın başına gelenleri örtbas eden okul idaresi kendi kızlarının başına aynı şey gelse acaba aynı şekilde davranır mıydı? Bugün kadın hakları dendiği zaman ayağa kalkan hükümetin sözde idarecileri acaba bu canları geriye nasıl verecekler hiç düşünüyorlar mı? Yasaları yapmak önemli değildir önemli olan o yasaları harekete geçirebilmektir. Kağıt üzerinde kadınlarımızı koruyan pek yasa var ama söz konusu bunların faaliyete geçmesi olduğu zaman önünüze çıkan engellerden asıl zihniyetin ne olduğunu anlıyoruz. Tüm kadınları siyasi görüşü ne olursa olsun bu mücadelede birlikte olmaya çağırıyoruz. Çünkü hepimizin çocukları aynı tehlike ile yüz yüzeler. Okullarda bile güven kalmadıysa eğer bu ülkenin geleceğini varın siz düşünün."

CHP Kırşehir İl Başkanlığı örgütü, kadın kolları ve partililer daha sonra Cansel B.K.'nın mezarı başında dua etti ve karanfil bıraktı.Cihan

CHP'li Zengin: Cansel bizim için bir eğitim şehididir

CHP'li Zengin: Cansel bizim için bir eğitim şehididir

CHP'li Zengin: Cansel bizim için bir eğitim şehididir

CHP'li Zengin: Cansel bizim için bir eğitim şehididir

CHP'li Zengin: Cansel bizim için bir eğitim şehididir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim