• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

CHPli Yüksel: AKP'lilerin Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyuruları talimatla

CHPli Yüksel: AKP'lilerin Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyuruları talimatla
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 16 Ocak 2016 tarihindeki büyük kurultayda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 16 Ocak 2016 tarihindeki büyük kurultayda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla AK Parti'nin birçok il ve ilçe başkanlığı suç duyurusunda bulundu. Bunların talimatla yapıldığını ileri süren CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Bu tamamen organizedir, talimatla yapılmıştır. AK Parti il başkanlarından birinin, bu konuda ilçe başkanlarına gönderdiği bir talimatla ilgili paylaşım, arkadaşlarımıza ulaştı." dedi. Yüksel, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'a ait olduğu iddia edilen bir Whatsapp mesajını gösterdi.

AK Parti'den çok sayıda il ve ilçe başkanı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularının organize ve talimatla yapıldığını iddia eden CHP İl Başkanı Yüksel, "Organizedir, talimatlıdır. AKP il örgütleri de bu anlamda baskı altında. Onları da kurtaracak olan biziz. Ülkede tekrar nitelikli bir demokrasiyi hakim kılarak, onları da kurtaracak olan biziz. Şu anda baskı altında yapıyorlar bunu. Hiç kimsenin bunu isteyerek yaptığına inanmıyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanı Torun'a ait olduğu iddia edilen, 27 Ocak 2016 tarihli, "AK BURSA" adlı grupta yazılan mesajda şu ifadeler yer alıyor: "Kemal Kılıçtaroğlu tarafından Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan hakaretler sebebiyle kişisel olarak suç duyurusunda bulunulacaktır. Şikayet dilekçeleri il ve ilçe başkanlıklarımızdan temin edilecektir. En üst seviyede şikayet başvurusu yapılması gerekmektedir. Cemalettin Torun (AK Parti Bursa İl Başkanı). Not: Şikayet başvurusundan ücret alınmamaktadır. Şikayetlerin en geç 29.01.2016 Cuma günü saat 12.00'a kadar yapılmış olması gerekmektedir."

AK Parti'de, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan bazı il ve ilçe başkanlıkları şunlar: İstanbul İl Başkanı, Uşak İl Başkanı Çankırı il ve ilçe başkanları, Zonguldak İl Başkanı, Ereğli İlçe Başkanı, Kartal İlçe Teşkilatı, Havza İlçe Başkanı, Aksaray İl Başkanlığı, Elazığ İl Başkanı, Kırşehir İl Teşkilatı, Diyarbakır İl Başkanı, Elazığ İl Başkanı, İzmir İl Başkanı, Manisa İl Başkanı, Amasya İl ve ilçe başkanları, Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Bursa İl Başkanı, Yıldırım ilçe teşkilatı, Düzce İl ve İlçe Teşkilatları, Yozgat il teşkilatı, Kırıkkale il ve ilçe başkanlıkları, Bolu İl Başkanı.

CHPli Yüksel: AKP'lilerin Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyuruları talimatla

CHPli Yüksel: AKP'lilerin Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyuruları talimatla

CHPli Yüksel: AKP'lilerin Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyuruları talimatla

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim