• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

CHP’li Yıldız: “Yeni Anayasa İçin Önce Barış”

CHP’li Yıldız: “Yeni Anayasa İçin Önce Barış”
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 17 Ocak 2016 tarihinde yapılan Parti Meclisi (PM) seçimlerinde Genel Merkez'in çıkardığı anahtar listeyi delen 23 üyeden...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 17 Ocak 2016 tarihinde yapılan Parti Meclisi (PM) seçimlerinde Genel Merkez'in çıkardığı anahtar listeyi delen 23 üyeden biri olan 24. dönem CHP Ordu Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız, Türkiye'de yeni anayasa yapılması için önce barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

PM üyesi seçilmesi dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelen CHP PM Üyesi İdris Yıldız, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bir güvenlik sorunu olduğuna dikkat çekti. Yeni anayasa yapılabilmesi için öncelikle bu iki bölgedeki güvenlik sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Yıldız, "Bu ülkede önce barışı sağlamalıyız ki ondan sonra Türkiye'nin, toplumun, çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren yeni anayasayı tartışabiliriz" dedi.

"BARIŞ İÇİN ÖNYARGILAR TERK EDİLMELİ"

Türkiye'de kimsenin bölünmekten ve ayrıştırılmaktan yana olmadığını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Suriye'den kaçan 2.5 milyon insan Türkiye üzerinden denizde boğulma pahasına Batı'ya göç etmek istiyor. Ancak Güneydoğu Bölgesi'nde sürdürülen operasyonlar sebebiyle 21 bin Kürt yurttaşımız ise Diyarbakır, Mardin, Adana, Mersin, İstanbul gibi şehirlere göçüyorlar. Dikkat ederseniz Irak'a da geçmiyorlar, Batı'ya da göçmüyorlar, Türkiye'de kalıyorlar. Demek ki Türkiye'de kimsenin ayrılmak gibi bir derdi yok. Bu ülkeyi ayrıştırmak isteyen terör örgütleri ve terör örgütlerini kullananlara ise engel olmamız gerekir. Bu sebeple öncelikle barışı tesis etmeliyiz ve bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Herkesin önyargılarını bir kenara bırakıp bu konuyla ilgili çaba göstermesi gerekir."

"GENEL MERKEZ'E BİR TAVRIMIZ YOK"

17 Ocak'taki kurultayda Genel Merkez'in hazırladığı "Örgüt Anahtar Listesi'ni delen 23 isim arasında bulunmasını "kurultay iradesi'ne borçlu olduğunu belirten Yıldız, "Bu kurultay farklı bir kurultay oldu. Genel Başkan kendisinden hiç beklediğimiz zamanda ikinci bir anahtar liste sundu. Ama kurultay iradesi bunu doğru bulmadı ve 23 arkadaşımız Genel Merkez listesinin dışında PM'ne girdiler. Genel Merkez'e karşı planlanmış, organize edilmiş bir tavrımız yok. Eksiklik varsa parti içerisinde dile getiririz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim