• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

CHP’li Yarkadaş’tan 23 Nisan Açıklaması

CHP’li Yarkadaş’tan 23 Nisan Açıklaması
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bu ülkede 23 Nisan'ı silmek demek ulusal egemenliğimizi hafızalarımızdan silmek anlamına gelir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bu ülkede 23 Nisan'ı silmek demek ulusal egemenliğimizi hafızalarımızdan silmek anlamına gelir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için hava yolu ile Kars'a, oradan da Ardahan'a geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Yılmaz ve Yarkardaş parti binasında partililerle bir araya geldi.

CHP İl binasında konuşan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, 23 Nisan etkinliklerine değinerek, çocuk bayramının iktidar tarafından unutturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Yarkardaş, "AKP iktidarı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak adlandırılan bayramımızı unutmak, unutturmak ve hafızalarımızdan silmek istiyor. Televizyon ekranlarında her tartışmada milli iradeden bahsedenler ve kendilerini iktidar yapanın milli irade olduğunu söyleyenler ne ilginçtir ki adında ulusal egemenlik olan, yani milli iradenin bir başka biçimde ifade edilişi olan bir bayramı ortadan kaldırmak ve onun yerine alternatif Cumhuriyetin değerlerini içermeyen farklı etkinlikler yapmak istiyorlar. AKP iktidarı 23 Nisan'ı kutlanmasını şehitlerimiz var diyerek bahane ediyor. Oysa ki Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara hediye ettiğinde bir talimat vermişti? Özellikle Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybeden ailelerin çocuklarının bu bayramı kutlamasını istemişti. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatta olduğu dönemde ve daha sonraki yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özellikle şehit çocuklarının sorunlarının çözüldüğü, şehit çocuklarının devlet dairelerinde ağırlanıp onlara hediyelerin verildiği, onların sevindirildiği günler olmuştur. 23 Nisan bir eğlence değildir ki şehitler olduğunda o eğlenceyi iptal edelim. 23 Nisan'ı bir eğlence olarak algılayanlar Cumhuriyet'in değerlerinden nasiplenmemiş kişilerdir. Bu denli bizim açımızdan anlamı olan bir bayramı, ulusal egemenliğimizi ifade eden bir bayramı hafızalarımızdan silmeye ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ne AKP iktidarının Başbakanı Davutoğlu'nun, ne de İçişleri Bakanı ile Valilerin gücü yetmez. Bu ülkede 23 Nisan'ı silmek demek ulusal egemenliğimizi hafızalarımızdan silmek anlamına gelir" dedi.

Yarkadaş, AK Parti iktidarının Ensar Vakfı'yla ilgili ortaya çıkan söylentilerin adeta altında kaldığını iddia ederek, "Adından çocuk bayramı olan bir bayramdan özellikle şunun için çekiniyorlar. AKP iktidarı Ensar Vakfı'nda ortaya çıkan söylentilerin adeta altında kaldı. Yarın Ensar Vakfı, ona bağlı olanlar ve iktidarın güdümündeki buna benzer diğer dernek ve vakıfların himayesi altında olan çocukların hangi zor koşullarda, hangi istismarlarla karşı karşıya kaldığı konuşulacak. AKP bu yüzden de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı şehitlerimiz var gerekçesiyle kutlatmamaya, çocukların sorunları hakkında konuşturmamaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

"CHP ETNİK VE MEZHEP ÜSTÜ BİR PARTİDİR"

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin etnik ve mezhep üstü bir parti olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

'Biz etnik ve mezhep üstü bir partiyiz. Bizim etnik bir siyasetimiz olamaz, bizim mezhebi bir siyasetimiz olamaz ve Türkiye bunlara taraf olamaz. Türkiye bunların üstünde bir siyaset takip ettiği zaman herkese seslenebilir. Ve bunların üzerine çıktığı zaman büyür. Bunun üzerine çıktığı zaman dünyada söz sahibi olur, büyürüz, güçleniriz. Bunlara taraf olduğumuz zaman kavgaya taraf oluruz, küçülürüz ve düşmanlarımız artar, dostlarımız azalır. Bizim bir dil tutturmamız gerekiyor, herkesi kapsamamız gerekiyor. Ben buradan sesleniyorum? Türkiye'de kutuplaşma hat safhaya ulaştı. Bütün seçmenler bizim kardeşimiz, bu ülkenin çocukları, evlatları ve biz bunları da kucaklamalıyız. Bunlara dönük sağlam bir dil kullanarak incitici olmamalıyız. O taraf tutanlar gibi aynı çukura düşmemeliyiz. Biz Cumhuriyeti kuran partiyiz ve sorumluluğumuz var. Onlar gibi olamayız, biz istesek de olmamalıyız; biz daha kapsayıcı, daha düzgün bir dil kullanmalıyız. Ve etnik konuda, mezhep konusunda daha kapsayıcı, herkese hitap eden, herkesi onura eden, herkesi kazandıran bir politika takip etmeliyiz. Bizim yolumuz bu ve bunun dışında bir yolu kabul etmemeliyiz."

Konuşmaların ardından Öztürk ve Yarkardaş partililerle bir süre sohbet etti.

CHP’li Yarkadaş’tan 23 Nisan Açıklaması

CHP’li Yarkadaş’tan 23 Nisan Açıklaması

CHP’li Yarkadaş’tan 23 Nisan Açıklaması

CHP’li Yarkadaş’tan 23 Nisan Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim