• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

CHP’li vekillerden gazetenin toplanmasına tepki

CHP’li vekillerden gazetenin toplanmasına tepki
Kayseri'de yayın yapan Deniz Postası gazetesinin gece saatlerinde toplanmasına CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Kayseri'de yayın yapan Deniz Postası gazetesinin gece saatlerinde toplanmasına CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, yaptığı açıklama ile iddialara cevap verdi.

Deniz Postası gazetesinde bugün çıkacak olan "Bakan Böyle Yaparsa" başlıklı haber nedeniyle yapılan şikayet üzerine gece saatlerinde gazeteler toplanarak, matbaa durduruldu. Bunun üzerine gazetenin 8 Aralık tarihli sayısı çıkmazken, CHP'li vekiller gazeteye ziyarette bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Bunu şiddetle protesto ediyoruz. Gazetelerin basılmamış haberine el konulması kabul edilecek bir anlayış değildir" ifadelerini kullandı.

Gazeteyi ziyaret eden heyette İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve Aydın Uslupehlivan, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve partililer de hazır bulundu.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gürsel Tekin'in iddialarına cevap verdi. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada, "Sayın Gürsel Tekin bugün Kayseri'de şahsımı hedef alan bir basın açıklaması yapmış. Ben de basın müşavirliğim vasıtası ile konudan haberdar oldum" dedi.

Aynı konu hakkında kendisine dün yine bir bilgi ulaştığını ifade eden Bakan Özhaseki, "Arkadaşlarımdan bu konu hakkında araştırma yapmalarını istemiştim. Bana ulaşan bilgiler ışığında iddia edildiği gibi herhangi bir çevreye zararlı atığa rastlanılmadığı tespiti aktarıldı. Daha önce yapılan rutin denetimlerde ilgili firmanın çevreye zararlı bir atığının olmadığı görülmüştü. Şikayet sonrasında yapılan denetimlerde de çevreye zararlı bir atığın olmadığı bir kez daha tespit olunmuştur. 2010 yılından itibaren bu denetimler yetkililer tarafından yapılmaktadır. Şikayet edilen mahalde yapılan incelemeler kamera kaydına da alınmıştır. Kaldı ki bahsi geçen firmanın üretim prosesinde zararlı atık içeren herhangi bir çıktının olmadığı bilgisi de kesindir. Dahası üretim çıktılarının tamamı geri dönüşümlü malzemelerden oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, "Vurgulayarak bir kez daha söylemek gerekirse bu tesiste herhangi bir kimyasal işlem olmadığı için zehirli atık çıkmamaktadır. Zehirli kükürt ise asla yoktur. Üretim çıktılarından briket yapılmaktadır. Asla zehirli bir atık çıkmamaktadır. Yüzde yüz geri dönüşümlü bir tesistir" dedi.

"Bunlarla ilgili her türlü belgeyi arkadaşlarımız kamuoyu ile paylaşacaklar" diyen Bakan Özhaseki, bugün bütün basın mensuplarına çevreye zararlı atık yapıldığı iddia edilen yerde inceleme gezisinin yaptırılacağını kaydetti. Açıkladığı bilgilerin aynısının bu konuyu haber yapmak isteyen yerel gazete yetkilisine de Basın Müşavirliği tarafından ulaştırıldığını vurgulayan Bakan Özhaseki, "Buna rağmen tamamen maksatlı bir şekilde tek taraflı iddia ve iftiralar içeren bir anlayışa karşı biz de hukuki haklarımızı korumak durumundayız" ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki açıklamasına şöyle devam etti:

"Çevre hassasiyetimiz herkes tarafından bilinmektedir. Ben arkadaşlarımıza konuyu bir kez daha araştırmaları talimatını verdim. Şayet bir sorun varsa gereği neyse harfiyen yapılacaktır. Bu konuda asla tavizimiz olmaz. Ancak yalan ve iftira üzerinden şahsım yıpratılmak isteniyor ise buna sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Hukuk çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar savunuruz."

Adı geçen şirketin ne genel müdürü ne de yöneticisi olduğunu belirten Bakan Özhaseki, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Babamdan miras kalan yüzde 3,3'lük bir hissem var. Ve şayet zehirli bir atık ile çevre kirletilmiş ise buradan ilan ediyorum ki yüzde 3.3 olan hissemi CHP'nin gösterdiği yere bağışlayacağım. CHP daha önce Kayseri'de yine şahsıma yönelik bir iftira kampanyası yapmıştı. Vatandaşa dağıttığımız sucuk ikramı bu iftiraların bedeli olarak CHP'den çıkmıştı. Galiba tarih tekrar tekerrür edecek."

CHP’li vekillerden gazetenin toplanmasına tepki

CHP’li vekillerden gazetenin toplanmasına tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim