• BIST 9490.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

CHP'li vekiller erken seçim istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu ve Kocaeli milletvekilleri yolsuzluk operasyonunu değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu ve Kocaeli milletvekilleri rüşvet yolsuzluk operasyonlarında yaşanan gelişmeler sonrası erken seçim çağrısı yaptı.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP Bolu İl Başkanlığını ziyaret edip, Bolu Belediye başkan adayı Mehtap Mısırlıoğlu'na başarılar diledi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Güneş burada yaptığı konuşmada gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını değerlendirdi. Güneş ve Tanju Özcan yaptıkları açıklamalarda hükümete erken seçim çağrısı yaptı.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş yaptığı açıklamada, "Erken seçim gündeme gelmiş görünüyor. Nedenini söyleyeyim; Bir ülkenin içişleri bakanının oğlu ceza evine gönderiliyorsa; artık o hükümet hukuken ve etik açıdan meşrutiyetini kaybetmiş durumdadır. Vahim bir durumla karşı karşıyayız. Bakan çocuklarının bir kısmı göz altına alınmış, bir kısmı tutuklanıyor, bakanlar şaibeli hale geliyor. Böylesi bir konjonktürde o hükümetin ülkeye egemen olabilmesi mümkün olamaz, millete dönmek gerekir, halka dönmek gerekir. Ve seçimlere gitmek gerekir. İçeride bakanlar yolsuzluğa bulaşmış deniyor ve dış politikada da kepaze olmuş durumdayız. Soruşturmayı yürüten savcıların yanına yeni savcılar koyuyor. O savcılar daha önce Balyoz ve Ergenekon davalarını başlattığında onlara sahip çıkıyordu. AKP'den Türkiye'nin kurtulması gerekiyor. Eğer bir ülkede insanlar ayakkabı kutusu partisi diye dolaşıyorsa artık o ülkede o hükümetin o ülkeyi yönetmesi doğru değildir. Başbakan acilen erken seçim takvimini ülkenin gündemine sokmalıdır" ifadelerini kaydetti.

Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise, "Vatandaşın hükümete güvenin kalmadığını sokak çalışmalarında görüyoruz. Bu tablo bu şekilde sürdürülemez. Yerel seçimlerden sonra bir genel seçim yapılması gerekiyor" dedi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim