• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

CHP’li Vekilin O Sözlerine AK Partili Vekilden Suç Duyurusu

CHP’li Vekilin O Sözlerine AK Partili Vekilden Suç Duyurusu
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç...

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği iddia edilen sözlerini yargıya taşıdı. Kendi eliyle bir dilekçe hazırlayan Dağ, Atilla Sertel hakkında avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"MİLYONLARCA VATANDAŞA YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR"

Hamza Dağ, şikayet dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hatta iki bin yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip, tercih yapmasıyla yani doğrudan doğruya vatandaşların kendi tercihiyle belirlenmiştir. Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy-açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda, Türkiye Cumhuriyetinin halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel ve hak hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifade sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oyla onu bu makama layık gören bize ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir."

SERTEL'İN SÖZLERİ BAŞINA BELA OLDU

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, bir televizyon programına katılarak, "Biz hem çok şanslıyız hem çok şanssızız. Aynı yüzyıl içinde Türkiye'ye bir deha gelmiştir ve ne yazık ki Türkiye'nin de bir delisine denk geldik. Dehamız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Diğerini de zaten siz biliyorsunuz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim