• BIST 9728.3
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

CHP’li vekilden Bakan Ağbal’a: Sorduğumuz sorulara neden cevap vermiyorsunuz?

CHP’li vekilden Bakan Ağbal’a: Sorduğumuz sorulara neden cevap vermiyorsunuz?
CHP Bursa Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bütçe görüşmelerinin soru cevap kısmında sosyal medyadan gelen soruları Maliye...

CHP Bursa Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bütçe görüşmelerinin soru cevap kısmında sosyal medyadan gelen soruları Maliye Bakanı Naci Ağbal'a sordu. Kayışıoğlu, bir sorusunda, "Sorduğumuz sorulara neden cevap vermiyorsunuz?" dedi.

İnteraktif uygulamasıyla takipçilerini sanal ortamda Meclis'e taşıyan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, önceki akşam gece 01.00'a kadar süren genel kurul çalışmalarında Maliye Bakanı Naci Ağbal'a kendisine gelen şu soruları aktardı:

"Bana gelen soruları iletiyorum Sayın Bakan. Birincisi, engelliler diyorlar ki: "Üç ayda bir 980 lira alıyoruz, bununla nasıl geçineceğiz?

İkincisi, yine engelliler diyorlar ki: "Eve giren bütün paraları araştırıyor Hükümet, 1 kuruş bile fazla çıksa kesiliyor, mağdur oluyoruz; bu mağduriyet nasıl giderilecek?'

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER NE ZAMAN EMEKLİ OLACAK?

Üçüncüsü, bir vatandaş diyor ki: "On yedi yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum, asgari ücretin altında çalışıyorum, otuz gün çalışıyorum, on beş gün primim ödeniyor; ben nasıl emekli olacağım?'

Memurlar diyorlar ki: "3600 ek göstergeyle ilgili taleplerimize karşılık bir şey yapılacak mı?'

Emekliler bir daha soruyorlar, üçüncüye soruyorum,'25 lira neden kesiliyor maaşımızdan" diyorlar ve emekli astsubaylarla ilgili yine üçüncü kez soruyorum: "Başarı tazminatıyla ilgili söz verilmişti. Bununla ilgili sözlerini yerine getirecekler mi" diye soruyorlar. Ben de size iletiyorum."

İnteraktif soruların ardından Maliye Bakanı Ağbal'a Bursa'nın Türkiye'nin dördüncü büyük şehri ve ihracatta İstanbul'dan sonra ikinci sırada geldiğini hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Bursa 4'üncü büyük şehrimiz ve ihracatta da İstanbul'dan sonra 11 milyar 600 milyon dolarla 2'nci sırada fakat bütçeye aktardığı vergi oranında yatırımlardan payını alamıyor. Önümüzdeki dönem için Bursa'ya yatırımlar anlamında ne kadar ayırdınız, onu merak ediyoruz." diye sordu.

Altaca Kayışoğlu, son iki sorusu işe şu oldu: "İki sorum daha var. Birinci sorum şu: Sorduğumuz sorulara neden cevap vermiyorsunuz?

İkincisi şu, lütfen buna cevap istiyorum: Emekli Sandığı Kanunu'nun ikramiye maddesini Anayasa Mahkemesi iptal etti. 15 Aralık 2014'ten sonra emekli olanlar çalıştıkları kadar ikramiye alabiliyorlar, öncekiler mahkeme kararıyla tescilli olan bu mağduriyetlerini gidermek için mahkemelerde sürünmek zorundalar. Bu mağduriyetleri gidermek için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?"

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim