• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'li Usluer'den Kılıçdaroğlu'na Destek: Önüne Yatmak Sözü Koruma ve Kollama Anlamında

CHP'li Usluer'den Kılıçdaroğlu'na Destek: Önüne Yatmak Sözü Koruma ve Kollama Anlamında
CHP'li Gaye Usluer, dünden beri tartışılan ve büyük tepki toplayan "önüne yatmak" ifadesinin "koruma ve kollama" anlamında olduğunu belirtti.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini savundu.

Usluer, şöyle konuştu:

"Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının kendisinin içine düştüğü aczi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüm üyeleriyle birlikte kurtarma çabası olarak değerlendiriyorum. 'Önüne yatmak' genel olarak Türkçe'de koruma ve kollama anlamında bir terim. Biz bu terimi ilk kez Rıza Sarraf'ın tapelerinde gördük. Bir erkek, bir bakan adı kirli işlere karışmış birinin önüne yatarken hiçbir rahatsızlık oluşturmuyor, belden aşağı anlam taşımıyor da aynı masum terim, Sayın Bakan için söylendiğinde neden sakınca oluşturuyor?

"BAKAN'IN SUÇU ÖRTBAS ETME ÇABASI"

Türkçe'deki bir terimin cinsiyete göre değerlendirilmesi zaten normal olmayan bir durumdur. Bir gün önce gensoruda Sayın Bakan'ın suçu örtbas edildiği için bu çabalarının aslında gündemi kapatmak, gündemi kadın mağduriyeti üzerinden başka yerlere taşıma çabası olduğunu düşünüyoruz. Mağdur olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı değildir. Mağdur olan çocuklarımızdır."

"HADİ ORADAN DİYORUM HEPSİNE"

İrgil de Kılıçdaroğlu'nun kadın erkek eşitliği ve kadınlara yönelik tavrı açısından sorgulanabilecek en son kişilerden biri olduğunu belirterek, yakın zamanda AK Partili bir belediye başkan vekilinin katıldığı bir etkinlikte kadın katılımcının konuşmasını engellediğine işaret etti. Buna benzer pek çok örnek olduğunu vurgulayan İrgil, "Hukuksuzluğun, haksızlığın, nezaketsizliğin, görgüsüzlüğün zirvesindeki bu iktidar, kalkmış başka insanları ahlakla, terbiye ile sorgulamaya çalışıyor. Ben bir tek kelime söylüyorum, hadi oradan diyorum hepsine" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN SÖYLEMİNE İLK DEFA KATILIYORUM"

Akaydın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "terör yandaşlarının vatandaşlıktan çıkarılabileceğine" yönelik sözlerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Uzun zamandan beri ilk defa Cumhurbaşkanı'nın söylemine katılıyorum. öncelikle Fethullah örgütüne destek verdiği için kendisinin ve Bülent Arınç'ın, daha sonra PKK'ya destek verdikleri için kendisinin ve Ahmet Davutoğlu'nun, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın vatandaşlıktan atılmaları gerektiğini Meclis Başkanımıza duyurmak istiyorum. Bunun içine eklenecek iki üç Valimiz, İçişleri Bakanımız Efkan Ala da var."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim