• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

CHP’li Usluer: AKP, vatandaşı ‘sigara, alkol, içen ve içmeyen’ diye fişlemiş

CHP’li Usluer: AKP, vatandaşı ‘sigara, alkol, içen ve içmeyen’ diye fişlemiş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, AK Parti'nin hastaları müşteri, hastaneleri işletme görme mantığı ile davrandığını söyledi. AK Parti'nin vatandaşı "sigara, alkol içen, içmeyen" diye fişlediğini, buna göre de sağlık haklarında yararlanma konusunda hak gaspı yapmaya başladığını iddia etti.

Prof. Dr. Usluer, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın 3 Mart 2016'da yayınlanacak Sosyal Güvenlik Uygulama Talimatıyla (SUT) 3 Şubat 2016'dan başlayarak akciğer kanseri olanların tedavi olabilmesi ve ilaç giderlerinin ödenebilmesi için "hiç sigara kullanmamış olma" şartını getirdiğini hatırlatarak bu duruma tepki gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu çalışmasını "garabet" olarak değerlendiren CHP'li vekil, dünyada 300 milyon, Türkiye'de 17 milyon sigara içicisi bulunduğunu aktardı. Türkiye'de yılda 100 bin kişinin sigaraya ilişkin hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydeden Prof. Dr. Usluer, "Sigara içenlerde akciğer kanserlerinin görülme sıklığı, sigara içmeyenlerden 15 kat daha fazla olup, sigara akciğer kanserlerinde yüzde 91,5 oranında en önemli etkendir. Türkiye'de yılda 18 bin 479 yeni akciğer kanseri vakası görülmektedir." dedi.

Sigaranın zararlı bir olduğunu, devletin yurttaşlarını bu zararlı alışkanlıktan korumak, kurtarmak için önlemler almasının önemli olduğunu vurgulayan Usluer, şunları ifade etti: "Ancak devletin temel görevleri; yurttaşlarının yaşamlarına ve yaşama haklarına dokunmaması, dokundurtmaması ve bu görevleri yerine getirmek için görev ve hizmetlerini yerine getirmesidir."

"AKP, VATANDAŞI SİGARA,ALKOL İÇEN, İÇMEYEN DİYE FİŞLEMİŞ"

CHP Eskişehir Milletvekili, vatandaşın Anayasa'da belirtildiği üzere "Sağlıklı olma hakkı ve sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkının" olduğunu hatırlattı. Usluer, "Kişisel verilerin korunması adı altında bir kanun çıkararak, yurttaşını fişlemek yoluyla kişisel verileri kullanacak olan AKP hükümeti anlaşılıyor ki; çoktan vatandaşlarını sigara içen içmeyen, içki içen içmeyen diye fişlemiş ve bu vatandaşlarının sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını gasp etmeye başlamıştır." ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim