• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

CHP'li Tunçer: Cansel Buse'nin ölümü intihar değil, cinayet

CHP'li Tunçer: Cansel Buse'nin ölümü intihar değil, cinayet
CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, Kayseri'de Cansel Buse isimli öğrencinin öğretmeni tarafından taciz edilmesinin ardından intihar etmesine...

CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, Kayseri'de Cansel Buse isimli öğrencinin öğretmeni tarafından taciz edilmesinin ardından intihar etmesine ilişkin, "Bunu okul yönetimine bildirdiği ancak, okul yönetiminin bu olayı örtbas etmeye çalıştığı iddiası var. Bu olay bir intihar değil, cinayettir." dedi.

Emekliler Parkı Meydanı'nda bir araya gelen CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Artvin Cerrattepe'de yapılmak istenen maden inşaatı ile Kayseri'de tacize uğradıktan sonra intihar eden Cansel Buse Kınalı için ortak basın açıklaması düzenledi. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, burada yaptığı açıklamada, Cansel Buse'yi anmak için bir araya geldiklerini belirtti. Kiraz, "Kadına şiddet maalesef AKP iktidarı döneminde, yüzde bin 400 arttı. Şiddet arttı, taciz arttı, tecavüz arttı ve bunun önünü açan aslında bir iktidar anlayışı var. Asıl sorgulamamız gereken bu anlayış. Bu anlayış kadına sokakta ne işin var? diye soran anlayış. Niye öyle giyindin? diye soran anlayış. 10-11 yaşındaki çocuğun kolsuz elbise giymesini gündeme taşıyan anlayış. Asıl sorgulanması gereken "nasıl böyle bir ülke haline geldik', nasıl birbirimizi katleden bir anlayışa büründük, bu kadar katili nasıl kendi içimizde yaratıyoruz. Tüm bunların ciddi anlamda sorgulanması gerekiyor." şeklinde konuştu.

'BU ANLAYIŞLA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kiraz, Artvin Cerattepe'ye de değinerek, maden inşaatının mahkeme kararı ile durdurulmasının Artvin halkının zaferi olduğunu, Artvin'de maden inşaatına direnen tüm Artvinlileri selamladığını belirtti. Kiraz; "Artvin'de alınan bu karar önemlidir. En azından dava sonuçlanıncaya kadar doğa katledilmeyecektir. Ama bu karar yeterli değildir. Mahkeme kararı beklenmeden tamamen doğayı katleden anlayışın ortadan kaldırılması gerekir. Bu konuda da asıl sorgulanması gereken rant uğruna dağımızı taşımızı toprağımızı satan sağlığımızı geleceğimizi hiçe sayan AKP iktidarının anlayışıdır. Bu sakat anlayışlarla mücadele etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"SOKAKLAR, OKULLAR KADINLAR İÇİN GÜVENLİ DEĞİL ARTIK"

CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer de Kayseri'de öğretmenin tacizine uğrayan ve ardından intihar eden liseli Cansel Buse Kınalı olayına değinip, "Özgecan Aslan'ın 11 Şubat 2015 günü Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndiği için vahşice öldürülmesi kadına yönelik şiddet konusunda ülke çapında hassasiyet yarattı. Acıyı ve utancı derinden hissettik. Kayseri'de 17 yaşındaki Cansel Kınalı'nın kafasına tabanca ile ateş ederek intihar etmesinin nedeni ortaya çıkınca yine büyük bir acı hissettik. Lise öğrencisi olan Buse'nin öğretmen demeye dilim varmıyor ama matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradığı, bunu okul yönetimine bildirdiği ancak, okul yönetiminin bu olayı örtbas etmeye çalıştığı iddiası var. Bu olay bir intihar değil, cinayettir. Kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz olayları yaygın olmakla beraber ancak ölümle sonuçlanırsa haber oluyor. Sokaklar, işyerleri, okullar kadınlar için güvenli değil artık. Kadına yönelik şiddet olaylarının yaşadığımız, içinden geçtiğimiz siyasal ortamla ilgisi var. Bu ortamda Cumhuriyetimizin yüz yıllık kazanımları ile kadınların elde ettiği tüm haklar geriye gidiyor. Cumhuriyet değerlerini yaşatmak isteyen kadınlar olarak kadınlara yönelik ayrıştırıcı, dışlayıcı, aşağılayıcı söylem ve eylemlere sonuna kadar ve karşı çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim