• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

CHP’li Tümer Metronun Bakanlığa Devri İçin Çalışıyor

CHP’li Tümer Metronun Bakanlığa Devri İçin Çalışıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında, Adana'daki metro sisteminin Ulaştırma...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında, Adana'daki metro sisteminin Ulaştırma Bakanlığı'na devrinin 2016 yılında gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini sorguladı.

CHP'li Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal'a Adanalılar üzerinde ağır bir yük oluşturan Adana metrosunun devrinin 2016 bütçesine alınıp alınmadığı sorusunu yöneltti.

Tümer, konuşmasında yapımına 1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon dolar maliyetli Adana metrosunun rantabl çalışmadığına işaret etti.

RAYLI SİSTEM ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA DEVREDİLECEK Mİ?

Metronun borcunun anapara ve kredi faizinin Adanalıya büyük bir külfet oluşturduğunun altını çizen Tümer, "Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul'da Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hattı ve Antalya'da Meydan-Havaalanı-EXPO tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını Bakanlar Kurulu kararıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca üstlenildiği bilinmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının 4 Haziran 2011'deki Adana mitinginde "Adana Belediyesinin gelirlerinin yüzde 40'ı metro borcuna kesiliyor. Aldığımız talep üzerine metroyu biz Ulaştırma Bakanlığımıza devralıyoruz ve Akıncılar-Çukurova Üniversitesi hattına başlayacağız" sözü de göz önüne alındığında 2016 bütçesinde konuyla ilgili bir kalem var mıdır" dedi.

MALİYE BAKANI AĞBAL KONUYU ULAŞTIRMA BAKANINA AKTARACAK

Maliye Bakanı Ağbal ise konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını belirterek, "Ulaştırma Bakanımız'a konuyu aktaracağım. "2016 bütçesiyle ilgili hazırlık çalışmalarında bu konuda bir değerlendirme olacak mı?" dediniz. Bütçe çalışmalarımız devam ediyor, onu da Ulaştırma Bakanımız'a ayrıca aktaracağım" yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim