• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

CHP'li Tokul: AKP il başkanları sağduyularını kaybetmiş gibi hareket ediyor

CHP'li Tokul: AKP il başkanları sağduyularını kaybetmiş gibi hareket ediyor
CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, AKP il başkanlarının, sağduyularını kaybetmiş bir şekilde, sadece aldıkları talimatlarla hareket ettiğini öne sürdü.

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, AKP il başkanlarının, sağduyularını kaybetmiş bir şekilde, sadece aldıkları talimatlarla hareket ettiğini öne sürdü. İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen Tokul, AKP'li il başkanlarının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla başsavcılıklara suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Son olarak bunların arasına, AKP Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın da katıldığını belirten CHP İl Başkanı Tokul, "Düşüncesi ne olursa olsun akademisyenleri gözaltına aldıran, üniversitelerden kovduran, halkı aydınlatma görevi yapan ve doğruları yazan araştırmacı gazetecileri, "Öyle bırakmam onları." diyerek, tutuklatan, Gezi Parkı'nda, "Emri ben verdim." demek suretiyle gençlerimizi, çocuklarımızı öldürten, yüzlercesinin yaralanmasına neden olan, bir talimatıyla şirketlere el koyan, vergi cezaları yağdırtan, Soma'da acısını yaşayan madenci yakınını markette tokatlayan ve tekmeleyen danışmanına tepki göstermeyen, 17-25 Aralık'ta görevini yapan polis, hakim ve savcıların susturulmasını ve cezaevlerine atılmasını emreden, bakanların soruşturulmasını engelleyen, bütün bunlar ve daha fazlası, Cumhurbaşkanı'nın ağzından çıkan ifadeler ve eylemlerdir. Bu ifadeleri kullanan kişi mi diktatördür, yoksa demokrasinin gereği olan muhalefet görevini yapan ve eleştiri hakkını kullanan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu mu suçludur? Halkımızın takdirine bırakıyoruz." dedi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı gibi değil, AKP Genel Başkanı gibi hareket ettiğini öne süren Halil Tokul, "Seçim döneminde mitingler düzenleyerek siyasi propaganda yapmış, AKP'ye oy ve 400 milletvekili istemiş, başta partimiz olmak üzere muhalefet parti seçim bildirgelerini eleştirmiştir. Seçimden sonra da bu tutumunu sürdürmektedir. AKP Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, sıfatının yanında ve hattâ öncesinde bir hukukçudur. Dolayısıyla herkesten önce kendisi bilmelidir ki hukukçuluk, öncelikle hak ve adalet kavramlarının iyi özümsenmesiyle icra edilir. Kendisine yakışan, bir yerlerden aldığı talimatlarla hareket etmesi değil, bu ifadelerden değil, ülkesindeki hukuksuzluklardan şahsının incinmesidir ancak Gürcan ve diğer AKP'li il başkanları, sağduyularını kaybetmiş bir şekilde, sadece aldıkları talimatlarla hareket etmektedirler. Yine kendi ifadesiyle sosyal alanlara baskı suretiyle toplumu yöneten bir tek kişi vardır, o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gürcan'ın ve beraberindekilerin bu suç duyurusuyla yaptıkları diktatör tanımına katıldığımızı, suçluyu yanlış yerde aradıklarını, öncelikli olarak kendi tanımları doğrultusunda, ülkeyi günden düne kaosa sürükleyen kişinin kim olduğunu kendilerine sormalarını dileriz." diye konuştu.

CHP'li Tokul: AKP il başkanları sağduyularını kaybetmiş gibi hareket ediyor

CHP'li Tokul: AKP il başkanları sağduyularını kaybetmiş gibi hareket ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim