• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

CHP'li Sertel: Asıl önemli olan onun öğretilerini gelecek nesillere aktarmak

CHP'li Sertel: Asıl önemli olan onun öğretilerini gelecek nesillere aktarmak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Uğur Mumcu'nun öğretilerine dikkat çekerek, "Onu elbette anmalıyız. Ama asıl önemli olan...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Uğur Mumcu'nun öğretilerine dikkat çekerek, "Onu elbette anmalıyız. Ama asıl önemli olan onu anlamaya çalışmak ve onun öğretilerini gelecek nesillere aktarmak." dedi.

Atila Sertel, Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde Uğur Mumcu ile ilgili Kemalpaşa, Burhaniye, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla ve Bergama olmak üzere altı ayrı yerde panel ve konferansa katıldı.

"SİYASET, TİCARET, DİN"

Yaptığı konuşmalarda Uğur Mumcu'nun ileri görüşlülüğüne ve Türkiye'nin bugün geldiği noktaya dikkat çeken Sertel, "Çeyrek asır önce yazdığı kitaplarda, kaleme aldığı makalelerde bugün gelinen noktaları işaret etmiş. Diyorki "Siyaset ticarete, ticaret siyasete her ikisi de dine alet edildi mi bu ülkenin sonu gelmez" Eskiden Murat 124'ler vardı. Arkalarında "Huzur İslam'da" yazardı. Şimdi aynı kesimler 4X4 jeplere biniyor ve arkasında "Huzur İslam'da" yazmıyor. İnanılmaz zenginleştiler ve bu zenginleşmeye ne yazık ki İslam'ı alet ettiler. İşte Türkiye'nin bugünkü hali tam da budur." diye konuştu.

UNUTULMAYACAK!

Uğur Mumcu'nun 23 yıl önce unutturulmak için katledildiğini ifade eden Sertel, şunları söyledi: "Aradan geçen 23 yıl onu unutturmadı ve unutturmayacak. Ölümünden sonra insanlarımız Uğur ismini daha fazla çocuklarına verir oldular. Ardından türküler yakıldı, kitaplar yazıldı. Her 24 Ocak günü daha çoğalan kitlelerle anılır oldu. Çok yaşamak mı, anlamlı yaşamak mı ikileminin en doğru yanıtını Uğur Mumcu veriyor. Elbette ki çok uzun ve anlamlı yaşamasını ve daha çok üretmesini hepimiz çok isterdik ama bugün dahi ortaya çıkarılamayan karanlık güçler onu katlederek fikirlerini de öldüreceklerini düşündüler ama yanıldılar."

OCAK'TA YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞER

Uğur Mumcu'yu anmanın yanında O'nu "anlamak" gerektiğini vurgulayan Atila Sertel, "Ocak ayı gazeteciler için yürek burkan bir aydır. 9 Ocak'ta Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe'yi işkence ile öldürdüler. 11 Ocak'ta Onat Kutlar, bombalı saldırı sonucu katledildi. 19 Ocak'ta Agos Gazetesi sahibi Hrant Dink, 31 Ocak'ta Prof. Dr. Muammer Aksoy vurularak öldürüldü. Ve 24 Ocak 1993'te evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu Türkiye'nin aydınlık yüzü Uğur Mumcu öldürüldü. Üzerinden 23 yıl geçti ancak Uğur Mumcu cinayeti hala aydınlatılamadı. Uğur Mumcu; Türkiye sevdalısı, doğruları yazan, örnek araştırmacı yazar kişiliğe sahipti. Bu ülke içinde herkesin kardeşçe yaşamasını savunuyordu. Onun kanı akmaya devam ediyor. Faili meçhul cinayetler aydınlatılmazsa Türkiye demokrasisi bir adım ileri gidemez. Ancak bu iktidar ne Uğur Mumcu cinayetini ne de diğer faili meçhul cinayetleri aydınlatamaz." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim