• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

CHP'li Şenal Sarıhan, Meclis kürsüsüne omuzunda beyaz tülbentle çıktı

CHP'li Şenal Sarıhan, Meclis kürsüsüne omuzunda beyaz tülbentle çıktı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 25'inci birleşimi yoklama ile açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 25'inci birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yönetiyor. Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasında "Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Çerçeve Anlaşması" kapsamında "Yatırım Anlaşması" görüşülüyor.

Bir konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, kürsüye omuzunda beyaz tülbentle çıktı. Beyaz tülbent hakkında bilgi veren Sarıhan, "Aslında düşüncelerimi işaretlerle ya da rumuzlarla ifade etmekten hoşlanan biri değilim. Ama bugün öğle saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiğim zaman -İnsan Hakları Komisyonumuzdaki, insan hakları üzerindeki o yoğun tartışma sürecinden sonra binaya girdiğim zaman- bir grup akademisyen arkadaşımın beyaz gömleklerle bizi karşıladıklarına tanık oldum. Onlar şu sebeple buradaydılar; öncelikle onların taleplerini bilgilerinize sunmak istiyorum. Niçin beyaz gömleklerle gelmişler ve gömleklerinin üzerinde ne vardı? Niye böyle bir örtüyü, bir tülbenti de omuzlarına almışlar? Şöyle diyorlar; biz aşağıda imzası olan kadınlar:

Özgür, demokratik, eşit ve adil barışın hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu nedenle Meclis'i, Meclis'in 550 üyesini, Meclis'teki tüm siyasi partileri ve Hükûmeti göreve çağırmak için bugün buradayız. Meclis göreve. Ölümleri durdurun. Silahları susturun, barışı konuşun. Çözüm masası yeniden kurulsun. Müzakereler derhâl başlasın. Cizre, Silopi, Sur, Silvan, Dargeçit, Nusaybin. Kuşatma kalksın, sokağa çıkma yasakları son bulsun. Hastaneler karargâh olmasın, okullar karargâh olmasın. Beyaz tülbentlerimizi öldürmekten değil, yaşamdan yana taşa çalıyoruz. Tekrarlıyoruz, Meclis göreve. Aslında günlerdir buradan, bu kürsüden konuşan her arkadaşımız özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'den konuşan arkadaşlarımız benzer çağırıları burada sunuyorlar ve bizi göreve davet ediyorlar." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim