• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

CHP’li Purçu: "Sığınmacı Sorunu Çözüme Kavuşmalı"

CHP’li Purçu: "Sığınmacı Sorunu Çözüme Kavuşmalı"
Eski Alman Tatil Köyündeki sığınmacıları ziyaret eden TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili ve CHP Mülteciler Komisyonu Üyesi Özcan...

Eski Alman Tatil Köyündeki sığınmacıları ziyaret eden TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili ve CHP Mülteciler Komisyonu Üyesi Özcan Purçu, sığınmacı sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, yönetim kurulu üyeleri ve bir grup CHP üyesi, hayırsever vatandaşlarca gönderilen sıcak yemek ve helva ile düzenledikleri kampanyada toplanan süt, su, battaniye ve çeşitli giyim eşyalarını sığınmacılara dağıttı. CHP yöneticileri ile birlikte sığınmacıların yaşadıkları bölgeye giden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da sığınmacıların barındığı virane evleri inceledi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, sığınmacılara insani yardımda bulunan CHP Çeşme İlçe Örgütüne teşekkür ederek şöyle konuştu: "Hükümetimiz ne yazık ki buradaki gerçeği görmüyor. Yazık, çok yazık. Burada, insanlık dramı yaşanıyor. Maalesef, ülkemizin prestiji açısından hiç hoş olmayan görüntü sergileniyor. Aylardan beri bu üzücü görüntüler yaşanmasına karşın, buraya devletin hiçbir kurumu gelmiyor. Bunu niye görmezden geliyorlar? Daha geçen hafta 40 ceset bulundu. Kıyıya vuran cesetler, aslında insanlığın karaya vurmasıdır. Bunları her zaman dile getiriyorum. Yapıcı, yapılandırıcı planlar yapılsın. Bu insanlar pazarlık alanına çekilmesin. Devletin, hükümetin bir an önce önlem alması gerekir. İnsanlar burada bota binip gidiyor. Burada insanlar soğukta yaşıyor. Aralarında kadınlar, bebek ve yaşlılar var. Yazık, günah. Ülkemizin bir an önce bu mülteci meselesini planlaması, programa alması, hükümet planlamasına bunu dahil etmesi gerekiyor. Bu konuda kendilerini eleştiriyorum. Ülkemiz maalesef, hem içeride, hem dışarıda sıkıntılarla iç içe. Sınırlarımız elek gibi, gelen karşıya geçebiliyor. Yok böyle bir şey."

Önümüzdeki hafta Meclis'te bu konuyu gündeme getireceğini anlatan Purçu, şunları söyledi: "Ben zaten sığınmacılar komisyonundayım. Önümüzdeki hafta toplantımız var. Yazık, çok yazık. Hiçbir plan ve program yok. Burada gördüğünüz sığınmacı kardeşlerimizin yarısı ölecek. Yapılan araştırmalara göre, bunların yarısı karşıya geçme sırasında başarılı oluyor, yarısı maalesef ölüyor. Şu an burada gördüğünüz kardeşlerimiz karşıya geçmek isteyecek ama ne yazık ki, yarısı ölecek."

"GAZETECİLER, BU ÜLKEDE SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutlayan Purçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde, bazı gazetecilere yapılan baskı ve zulüm var. Bunun bir an önce sonlanmasını diliyorum. Gazeteciler, bu ülkede susturulmaya çalışılıyor. Gazeteciler olmasa, biz haberi nereden alacağız? Ülkemizdeki ve dünyadaki gündemi nasıl takip edeceğiz? Gazetecilere çok şey borçluyuz. Ama maalesef, Meclis'te bile gazeteciler susturulmaya çalışılıyor. 7'ye kadar kuliste kalacak, 7'den sonra kulisten çıkarılacaklar. 7'den sonra Meclis televizyonunun yayını susturulacak. Bunlar basın özgürlüğü açısından hiç uygun tavır değil. Uygun kararlar da değil. Hükümetin bir an önce, basın özgürlüğü ile ilgili adım atması gerekiyor. Bu manada ülkemizin uluslararası arenada prestiji hiç olumlu değil. Basınla alakalı alınan kararlar, yapılan eylemlerle ilgili hükümetin almış olduğu karne çok olumsuz. Bunu bir an önce düzeltmesi gerekiyor."

HÜKÜMETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran da, hayırseverlerin ve partililerin insani yardımları için sığınmacıların yanında olduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, burada, bu açlığa, sefalete, insanlık dışı yaşama son vermesi için göreve çağırıyorum. Biz CHP İlçe Örgütü olarak ilk defa burada değiliz. Hükümet gelene kadar son defa burada olmayacağız. Ülkemizde geçici olarak da kalsa bu insanların yanında olacağız. CHP varsa, herkes için var. Devletimizi, hükümetimizi göreve çağırıyoruz. Türkiye'nin en batı noktası Çeşme, bakın karşısı Sakız."

Çalışan Gazetecilerin Gününü kutlayan Oran, "Ben de bir gazete sahibi olarak, bu zor şartlarda görevin kutsal olduğunu söylüyor ve hiçbir şartta eğilmeyeceklerini, zindanların, kodeslerin onlara engel olmayacağını biliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

CHP’li Purçu: "Sığınmacı Sorunu Çözüme Kavuşmalı"

CHP’li Purçu: "Sığınmacı Sorunu Çözüme Kavuşmalı"

CHP’li Purçu: "Sığınmacı Sorunu Çözüme Kavuşmalı"

CHP’li Purçu: "Sığınmacı Sorunu Çözüme Kavuşmalı"

CHP’li Purçu: "Sığınmacı Sorunu Çözüme Kavuşmalı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim