• BIST 9561.21
  • Altın 2487.075
  • Dolar 32.5065
  • Euro 34.8082
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

CHP'li Özel: Bülent Arınç konuştuğunda birilerinin rahat uyumadığı ortada

CHP'li Özel: Bülent Arınç konuştuğunda birilerinin rahat uyumadığı ortada
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Bülent Arınç ne zaman konuşsa Manisa'da bir operasyon yapılıyor. Ya Bülent Arınç üzerinden...

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Bülent Arınç ne zaman konuşsa Manisa'da bir operasyon yapılıyor. Ya Bülent Arınç üzerinden cemaate, ya cemaat üzerinden Bülent Arınç'a bir mesaj veriyor birileri. Bülent Arınç'ın satır araları manidar, bu operasyonun da zamanlaması manidar. Ama Bülent Arınç konuştuğunda artık kimsenin rahat uyku uyuyamadığı da ortada. Bülent Arınç konuşmasın demiyoruz. Bülent Arınç konuşsun, ne biliyorsa söylesin." dedi.

CHP'li Özgür Özel, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve il emniyet müdürlüğü nezarethanesinde tutulan şahısları ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, dün (salı) sabah saatlerinde Manisa'da bu sefer de inşaat ruhsatları üzerinden bir operasyona tanıklık ettiklerini söyledi. Belediyedeki memurlar ve serbest çalışanlardan çok sayıda kişinin gözaltına alındığını aktaran Özel, "Tabi buradaki en temel sorun, meselenin derhal bir algı yönetimiyle gözaltına alınanların hepsinin bir cemaate mensup olduğu ve organize bir suç varmış gibi gösterilmesi. Bu büyük bir eksiklik, büyük bir haksızlık. Esas olarak bir ruhsatta imzası olan bütün teknik personeli, dışarıda serbest çalışanları, belediyede çalışanları gözaltına aldılar. Gündüz iki kişi, şimdi de 7 kişi olmak üzere toplam 9 kişi serbest kalmış durumda. 11 kişinin hala gözaltında ifadeleri devam ediyor. Ama savcı karşısına kim çıktıysa da serbest kaldı. Tamamı serbest bırakıldı. Bir tanesi için denetimli serbestlik uygulanıyor." şeklinde konuştu.

'HUKUK DEVLETİ YOK ORTADA'

Özel, şöyle devam etti: "Ama dün sabah saatlerinde, sabahın 05.30'unda evlerine öyle bir geldiler ki, sanki en azılı teröristlere operasyon yapıyorlar, sanki canlı bomba yakalıyorlar. Sanki çok büyük bir suç örgütünü çökertiyorlar. Ne oluyor? Küçücük çocuklar, yaşlı anneler heyecan yaşıyorlar, korku yaşıyorlar, üzülüyorlar. Komşularının gözünde çok büyük bir suç işlemiş gibi gözüküyor insanlar. İnsanların sosyal yaşantılarına da bir müdahale olmuş oluyor. Yaşadıkları mahallelerde komşularının gözünde -bunların önemli çoğunluğu kamu görevlisi- itibarsızlaşıyor, bir şüphe oluşuyor. Belki o gün tahliye oluyor ama insanlar, yaşadıkları sosyal çevrede damgalanıyorlar. Bu çok ayıp, çok yanlış bir şey. Her bir kamu görevlisi, bir telefonla çağrıldığında ifadeye gelebilirler. Niye böyle bir şey oluyor? Devletin en tepesi, cadı avı ise cadı avı demişti ya, işte cadı avı. Hukuk devleti yok ortada. Cadı avı gibi yönetiyorlar süreci. Ama insanlar çok mağdur oldular, ağladılar, panik atak nöbetleri geçirenler, tansiyonu çıkanlar, hastaneye götürülen kadınlar... Çok üzüldük hepsine bunların. Biraz önce tahliyeler gerçekleştiğinde elbette bir sevinç var ama bu yaşananların izlerini silmek de kolay olmayacak. Biz bu davayı takip edeceğiz. Kurunun yanında yaşında yandığı, çer ile çöpün birbirine karıştığı süreçleri Türkiye'de hukuk çok yaşadı. Ama "masumiyet karinesi" diye bir şey var, hukukun en temel ilkesi. Suçular ispatlanıncaya kadar herkes suçsuzdur. Böyle yaklaşmak lazım olaya. Özel hayatın gizliliğine saygı duymak lazım. Maalesef bunların hepsinin ihlal edildiğini görüyoruz."

'BÜLENT ARINÇ KONUŞTUĞUNDA KİMSENİN RAHAT UYUMADIĞI ORTADA'

İşin başka bir boyutunun da Bülent Arınç faktörü olduğunu dile getiren CHP'li Özel, Arınç'ın artık Manisa'da siyaset yapmadığını ifade etti. Arınç'ın aktif siyaset de yapmadığını belirten Özel, "Ama Bülent Arınç ne zaman konuşsa Manisa'da bir operasyon yapılıyor. Ya Bülent Arınç üzerinden cemaate, ya cemaat üzerinden Bülent Arınç'a bir mesaj veriyor birileri. Bülent Arınç'a diyorlar ki, "Sen konuşunca bak neler oluyor" ya da birilerine diyorlar ki "Bu eski siyaset arkadaşınız konuştukça başınıza bunlar geliyor." Birileri, birilerine ayar veriyor, birileri, birilerine mesaj veriyor. Bülent Arınç'ın satır araları manidar, bu operasyonun da zamanlaması manidar. Bu konuyu dikkatle takip etmeye devam edeceğiz. Ama Bülent Arınç konuştuğunda artık kimsenin rahat uyku uyuyamadığı da ortada. Bülent Arınç konuşmasın demiyoruz. Bülent Arınç konuşsun, ne biliyorsa söylesin. Bilinmedik bir şey kalmasın. Ama Bülent Arınç üzerinden cemaatle, cemaat üzerinden Bülent Arınç ile hesaplaşanlar da masum insanlara da daha fazla zulüm etmesinler." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim