• BIST 9548.09
  • Altın 2492.739
  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.5512
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

CHP'li Özel: Birileri Parlamentoyu tıkamaya, işlevsizleştirmeye çalışıyor

CHP'li Özel: Birileri Parlamentoyu tıkamaya, işlevsizleştirmeye çalışıyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, birilerinin parlamentoyu tıkamaya ve işlevsizleştirmeye çalıştığını belirterek, "Bu parlamentoya, doğrudan, adı...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, birilerinin parlamentoyu tıkamaya ve işlevsizleştirmeye çalıştığını belirterek, "Bu parlamentoya, doğrudan, adı konmamış bir sivil darbe yapılıyor." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 35'inci birleşimi müşahade ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nun gündemine ilişkin AK Parti Grubu'nun önerisi kabul edildi. Kabul edilen öneriye göre Meclis Genel Kurulu 2, 3 ve 4 Şubat 2016 günleri çalışmayacak.

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye'de cumhurbaşkanının talebi üzerine parlamenter sistemi, AK Parti ve Meclis Başkanı'yla birlikte Meclis'teki tüm komisyonlardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nden seçilmiş Başkanlık Divanı üyeleri, komisyon başkanları kasten ve cebren ilga etmekle meşgul olduklarını kaydetti.

Başkanlık sistemine Türkiye'yi bir bütün hâlinde hazırlayabilmek için ilk hedef parlamenter sistemi çökertmek, çöktü gibi göstermek olduğunu dile getiren Özel, "Bu parlamentoyu tıkamaya, bu parlamentoyu işlevsizleştirmeye çalışıyor birileri, 550 milletvekiline hakaret ediyor. Bu parlamentoya, doğrudan, adı konmamış bir sivil darbe yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Vali ve kaymakamlara da seslenen Özel, "Cumhurbaşkanının söylediği sözlerin hiçbir önemi yok. Her biriniz kendi vicdanınızla sorumlu ve bu Anayasa'ya bağlısınız. Yarın birileri istediğini yapar yapar, yapamaz çeker gider. Ama daha sonra sayın kaymakamları, sayın valileri bu Anayasa'ya göre sorumlu tutacak gerçek hukukçular. Bugünkü göreceli duruma bakarak, bugün sözde verilen teminatlara bakarak kimse Cumhurbaşkanından görev alıp kanunsuz işler yapmaya falan kalkmasın." diye konuştu.

Milletin 7 Haziran günü AK Parti'yi tek başına iktidardan indirdiğini ve "Millet kaosu seçti" dendiğini hatırlatan Özel, şimdi ise "Ya başkanlık ya kaos" dendiğine dikkat çekerek "Biz tek başımıza gelirsek -önce, 400 vekil alınırsa dediniz- kaos duracak, çatışmalar duracak. Şimdi diyorsunuz ki: "Başkan seçene kadar devam." Yanarım yanarım, anaların ellerini kınalayıp da askere yollattığı evlatlarının o al bayraklı tabuta sarıldığında ağlayışlarına yanarım. "Ya başkanlık ya kaos'.. Yazıklar olsun! Başka bir şey söylemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise "Özgür Bey, Cumhurbaşkanını, Başkanı ne ben seçeceğim ne siz seçeceksiniz, millet seçecek millet, bunu unutmayın." karşılığını verdi.

CHP'li Özel: Birileri Parlamentoyu tıkamaya, işlevsizleştirmeye çalışıyor

CHP'li Özel: Birileri Parlamentoyu tıkamaya, işlevsizleştirmeye çalışıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim