• BIST 9549.82
  • Altın 2475.524
  • Dolar 32.4926
  • Euro 34.5777
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

CHP'li Nazlıaka 'su yalanı' ortaya çıktı

CHP'li Nazlıaka 'su yalanı' ortaya çıktı
Şebeke suyu kullandığı için ishal olduğunu iddia eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kullandığı tahlil edildi.


Şebeke suyu kullandığı için ishal olduğunu iddia eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kuyu suyu kullandığı, binasında da şebeke suyuna kaçak bağlantı olduğu tespit edildi.

KAÇAK SU KULLANIMI TESPİT EDİLDİ

Ankara’nın şehir şebekesi suyundan kendisi ve ailesinin ishal olduğunu iddia eden CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka’nın konutunun bulunduğu binada ASKİ ekipleri numune alarak incelemede bulundu. Nazlıaka’nın konutunun da bulunduğu 21 daireli binada yapılan incelemeyle ilgili bilgi veren ASKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Nurullah Said Yeken, incelemelerini tamamlamış bulunduklarını belirterek, “İki konu için burada inceleme yaptık. Birincisi Sayın Milletvekilimiz Aylin Nazlıaka’nın musluk suyu şikâyetleri ile ilgili bir inceleme yaptık. İkincisi de anormal düşük su tüketimlerinden dolayı şüphelendiğimizden dolayı usulsüz kaçak su kullanımıyla ilgili incelemelerimizi yaptık” dedi.

ŞEBEKE SUYU DEĞİL KUYU SUYU

Yaptıkları incelemede, burada hem şebeke suyu bağlantısının olduğu hem de kuyudan bir bağlantının olduğunun tespit edildiğini söyleyen Yeken, şunları kaydetti:
“Burada kuyu suyunun peşine bir arıtma yapılmış. Şuanda burada şebeke suyu değil, kuyu suyu kullanılıyor. Şebeke suyumuz kullanılmıyor. Kuyularının yasal olmadığı, kuyularının kaçak kullanıldığı tespit edilmiş durumdadır. Kuyulardan gelen su sayaçtan geçmeden doğrudan depoya dökülmekte ve bu da bina içerisinde kullanılmaktadır. Bizim ilgili mevzuatımıza bu bir usulsüz su kullanımı yani kaçak su kullanımıdır veya su hırsızlığı diye de tabir edilmektedir. Burada neredeyse 2.7 liralık kullanım görülmektedir. Burada uzun süredir şebeke suyunun kullanılmadığı, kaçak olarak açılan kendi arıtma iç tesisinden geçirildikten sonra kullanıldığını belgeledik. Şebeke suyunun usulsüz kullanımını sağlayacak illegal bir boru bağlantısı tespit ettik. Burada istenildiği zaman kullanılmak üzere şebeke suyundan da kaçak bir bağlantı çekilmiştir. Sadece kuyu suyu kaçak değil, şebeke suyunda da kaçak bağlantı vardır.“
Nazlıaka’nın basın beyanatından sonra hem İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin hem de ana hatların akredite olmuş laboratuvarlarda denetlediklerini vurgulayan Yeken, şunları kaydetti:

"SAYIN VEKİL KUYU SUYUNDAN RAHATSIZLANMIŞ"

“İnsan sağlığını tehdit eden bir şeye rastlamadık. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’da inceledi ve hiçbirinde bir problem rastlamadık. Ancak Sayın Milletvekilimizin bu şikâyeti nereden kaynaklanıyor diye binasına geldiğimizde sıkıntının kaynağını da tespit etmiş durumdayız. Şuan da yaptığımız ölçümlerde kuyu suyunu bastıkları depolarında klor yok. Laborant arkadaşlarımız numuneleri aldılar ve depolarında klorun olmadığını tespit ettiler. Biz şebeke suyuna bir miligram olacak şekilde klor basarız. Klor, şebekede herhangi bir karışma olması durumunda bakteriyel açıdan suyun güvenliğini sağlar. Ancak iç tesisatta kullanılan suda klor olmaması durumunda bu sularda bakteri üreyebildiği, bunun da insan sağlığını olumsuz etkilediği ve başta ishal olmak üzere çok çeşitli problemlere neden olduğu ortadadır. Kuyularından bastıkları depolarda klor olmadığı için muhtemelen Sayın Milletvekilimiz bundan rahatsızlanmıştır diye tahmin ediyoruz."

Binaya yapılacak yaptırım ile ilgili ise Yeken, "Şuan da bu abonelik başlangıç tarihinden itibaren bu tarihe kadar tüketebilecekleri su hesaplanır. 3 kat cezalı su hesaplanır ve kendilerine ceza tebliğ edilir. 1 hafta içerisinde ödenmediği takdirde ise hukuki yollardan bu ceza kendilerine iletilecektir” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim