• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

CHP’li Meclis Üyesi’nden Şahinler Parkı Tepkisi

CHP’li Meclis Üyesi’nden Şahinler Parkı Tepkisi
Gaziantep Şahinbey Belediyesi CHP Meclis üyesi Mehmet Dokbay, Şahinler Parkı'nın bir bölümünü kapsayan imar değişikliğine tepki gösterdi.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi CHP Meclis üyesi Mehmet Dokbay, Şahinler Parkı'nın bir bölümünü kapsayan imar değişikliğine tepki gösterdi.

Filiz Üzücü'nün başkanlık ettiği Şahinbey Belediyesi Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda, Şahinler Parkı içindeki imar değişikliği tartışıldı. CHP'li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dokbay, alınan yanlış ve yasal olmayan kararlar ile parkın içine villa yapmaya yol açan kararın, kamuya zarar vereceğini söyledi.

Meclis toplantısı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Dokbay, "Meclisimizin aldığı kararlara anlam vermek imkansız. Belediye meclisinin şubat ayı 2. oturumunun 11. maddesinde bahsi geçen konu, halk arasında "Şahinler Parkı" olarak bilinen alanda ki imar sorununu içeriyor. Şahinler Park'ı yedi yıl önce kamulaştırılmasız park yapılmıştır. Yani park içerisinde yaklaşık 30 dönümlük alan kamulaştırma yapılmadan park yapılmıştır. Adı geçen arazi için encümenler tarafından 2010 yılında takas yapıp sorunu çözmek için karar alınmış, 2012 yılında ise mülk sahiplerinin mahkemeye başvurması sonrasında, mahkeme aşamasında aynı gün ve tarihte yasal olmayan şuyulandırma ve kamulaştırma kararları alınmıştır" dedi.

Aynı gün, aynı konu için 2 tane değişik encümen kararı almanın yasal olmadığını savunan Dokbay " Belediye mahkeme aşamasından sonra çeşitli imar oyunlarıyla burada çözülecek sorunu çözülmez hale getirmiştir. Biz CHP grubu olarak kamulaştırılmadan park yapılan bu yerin park olarak kalmasını istiyoruz. Burada parkın içerisinde imar tadilatı yapılıp, parkın villa arazisi olmasına karşıyız. Hangi mantıkla parkın içerisine villalar yapılacaktır. Park yapılırken zamanında belediye buraya bir maliyet ödemiştir. Park yıkılıp buraya villalar yapılırsa bu parkın yapımı için harcanan paradan doğacak kamu zararından kimler sorumludur. Burada doğacak kamu zararı için gerekli her türlü mücadeleyi yapacağız, bu parkın bozulmaması için her türlü hukuki ve yasal mücadeleye devam edeceğiz" diye

Belediye meclisinde tatmin edici cevaplar alamadığını ileri süren Dokbay " Bu soruları basın huzurunda tekrar soruyorum. Vatandaşlara ait olan arazileri kamulaştırmadan neden el atıyorsunuz, park yapıyorsunuz? Bu alanlara villalar yapılırsa, zamanında buraya yapılan yatırımlardan dolayı oluşan parasal kamu zararından kimler sorumlu olacak? Aynı tarihte, aynı yer için 2 tane karar alınması yasal olmamasına rağmen, hangi gerekçe ile 2 tane değişik encümen kararlar alıyorsunuz?" Burada doğacak kamu zararında, bu imar tadilatını yapan ve altına imza atan herkes sorumludur. Bizler bu mevcut yerin park olarak kalması için her türlü hukuki ve yasal mücadeleyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim