• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

CHP'li meclis üyesi: Fatih ormanlarının yüzde 57'si imara açılıyor!

CHP'li meclis üyesi: Fatih ormanlarının yüzde 57'si imara açılıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi mimar Esin Hacıalioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'un akciğerleri olan Fatih...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi mimar Esin Hacıalioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'un akciğerleri olan Fatih ormanlarının yüzde 57'sini imara açtığını söyledi. Hacıalioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Partili meclis üyelerini de sessiz kalmakla suçladı.

Belediye meclisinde konuşan Esin Hacıalioğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reddettiği projeler ve plan tadilatlarının, Bakanlık tarafından kabul edildiğini hayretler içerisinde görmekte ve takip etmekteyiz. 1/100.000 planlarda kesinlikle korunacak alan ilan edilen Fatih ormanının yüzde 57 ile imara açılmak istendiği süreçte Belediye Başkanımızın Sayın Kadir Topbaş'ın gene tavırsız kalması ilginçtir. İstanbul'a yapılan ve kentin genelini ilgilendiren konularda İBB kararları yok sayılmaktadır. Üç emsal plan kararı olan bir arsa bakanlıkta hangi görüşmeler ve ilke kararları ile bir gece de 17 emsale çıkarılırken Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere AKP grup yöneticileri, komisyon üyeleri ve meclis üyeleri sessiz kalmayı neden tercih etmektedir? Biz CHP'li meclis üyeleri olarak kente karşı işlenen bu suçların takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hacıalioğlu, şöyle konuştu: "Yapılan plan tadilatları ve projeler kent için uygun projeler ise belediye başkanlığı tarafından neden ret edilmektedir? Yok hayır projelerin, plan tadilatlarının kente uygun olmadığı düşünülüyorsa neden Bakanlık tarafından Belediye Başkanlığına rağmen kabul edilmektedir. Örnek olarak Haliçport projesi Belediye Başkanlığı tarafından koruma amaçlı planları yapılırken, bir gece içerisinde Bakanlık tarafından "Özel proje alanı" ilan edilmiş, bir özel şirkete verilmiş ve şirketin kendi plan kararlarını yapacağını dahi kabul etmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bu durumda kendine yapılan saygısızlığa karşı tepki göstermemiş, sessiz kalmıştır."

CHP'li meclis üyesi: Fatih ormanlarının yüzde 57'si imara açılıyor!

CHP'li meclis üyesi: Fatih ormanlarının yüzde 57'si imara açılıyor!

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim