• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

CHP'li Loğoğlu'ndan internet yasağı tepkisi

CHP'li Loğoğlu'ndan internet yasağı tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "İnternet yasağı geldiğinde attığımız her hareket, bilgisayarımızı açtığımız her an, kontrolcülerin denetimi altına geçecek" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye sorunuyla ilgili Cenevre 2'de çarpıcı sonuç alınamadığını belirten Faruk Loğoğlu, en çarpıcı gelişmenin tarafların aynı masada buluşması olduğunu söyledi. "AK Parti'nin olumsuz, tarafgir Suriye politikası bu konferans boyunca aynen devam etti" diyen Loğoğlu, AK Parti'nin Cenevre 2 konferansının içini boşaltmaya ve Suriye muhalefetinin avukatlığını yapmaya soyunduğunu söyledi.


İsrail-Kıbrıs Rum Kesimi'nin ortak tatbikatının çok önemli olduğunu ve Türkiye'yi hedef alan bir gövde gösterisi olduğunu belirten Loğoğlu, hükümetin bu konuda bugüne kadar bir açıklama yapmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın İran ziyaretine yönelik olarak, "İran ile bugüne kadar imzalanan önemli anlaşma hep kağıt üzerinde kaldı. Türkiye-İran ilişkileri hiçbir zaman kolay olmamıştır. Değişen bir güven boyutu var bu ilişkilerde. Bugün bu güven ortamının var olduğunu düşünmüyorum. Suriye konusunda iki tarafından şimdilik sessiz kalmaları" şeklinde konuştu.

İnternete yasak getirdiği iddia edilen teklifle ilgili olarak, "İnternet yasağı geldiğinde attığımız her hareket, bilgisayarımızı açtığımız her an, kontrolcülerin denetimi altına geçecek. Bu ülkede iletişim özgürlüğünden bahsetmek mümkün olmayacak" açıklamasında bulunan Loğoğlu, insanların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Tutukluluk süresinin 10 yıldan 7.5 yıla düşürülmesiyle ilgili sorulan soruya cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Bu konuda Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre 5 yıldan uzun tutuklu olan 149 kişi var. Kendileri ve aileleri ile birlikte hayatları kararmış durumda. 4 yıl, 3, 2, yıl az mı? AK Parti'de bir adalet sevdası başladı, her yerde adalet arıyorlar. Bir yandan HSYK'yı düzeltmeye, tutukluluk sürelerini kısaltmayı, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını gündeme getirdiler. 10 yıl çok uzun bir süre. Ben Adalet Bakanı'na soruyorum, bu nasıl bir adalet mantığıdır, bu 5 yıla çekilebilecek bir şey ise bunu neden geciktiriyorsunuz. İçeridekiler biraz daha fazla cefa çeksinler diye bir mantık olabilir mi? Tutukluluk sürelerinin mümkün olduğu kadar kısa olması lazım" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim